sunnuntai 10. heinäkuuta 2011

Porrasprojekti

Mies rakensi viime kesänä puutarhaan liuskekivistä portaat. Melko pian huomattiin, että olisi kannattanut ajatella rikkaruohoja. Niitä kasvaa sellaista vauhtia,  että saisi olla kitkemässä monta kertaa viikossa. Päätettiin sitten ottaa ne aloilleen jo aika hyvin asettuneet kivet pois, tasoitella vähän paikkoja ja lisätä portaiden alla kangasta. 

Tässä on vähän paikkoja tasoiteltu. Kuvan ottamisen jälkeen tasoiteltiin vielä vähän lisää ja sitten lisättiin kangasta.

Tää ei onneksi ole kallista, ja paketissa on aika monta metriä.

Ta Daa! Aamun puutarhakierroksella odotti tällainen näky. Maisemointikangasta on totta tosiaan laitettu jokunen metri. Toivottavasti rikkaruohot pysyvät pois. Tiedä sitten, kuinka monta vuotta on tällaisen maisemointikankaan vaikutus, kun ei olla aiemmin laitettu (eipä sillä, etteikö olisi ollut aihetta).

Haettiin Hong Kongista kahdeksan säkkiä multaa, joista upposi portaikkoon kaksi säkkiä ja tuohon portaikon viereen toiset kaksi säkkiä. Tuo kivikko on myös pohjustettu sillä samaisella maisemointikankaalla, koska sielläkin oli aika paha rikkaruoho-ongelma.
Kohta pääsen lempipuuhaani, nimittäin kivikkokasvien ostoon. Niitä voisi harkita hillitysti myös näiden portaiden reunoihin, joista ne sitten nätisti laskeutuvat. Ainakin lukemissani puutarhakirjoissa laskeutuvat oikein nätisti, saa sitten nähdä, kuinka käy meidän puutarhassamme.
Odotamme innolla myös ensimmäistä sadetta, jotta näemme, kuinka suuri osa tästä mullasta valuu portaikkoa pitkin alas. Varmaan käy niin, että menee vuosi pari, ennen kuin nämä portaat alkavat olla siistimmän näköiset.
Monivuotisten kasvien kanssa se kolmas kesä on vasta se kesä, jolloin kasvit alkavat näyttää siltä, kuin olisivat olleet siinä kohdassa aina. Ja tähän kohtaan on ne kasvit vielä ostamatta.
Joten päivitys portaiden tilanteen etenemisestä odotettavissa siis ehkä kesällä 2013 ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti