perjantai 8. heinäkuuta 2011

Kotitekoinen sampleri

Tänään tehtiin ruoaksi Amarillon sampleriannosta muistuttava jättilautanen, josta riitti koko perheelle. Amarillon annosta mukaellen poimin eilen Prismasta kärriin yhtä sun toista, mitä ajattelin tähän annokseen sopivan. Pakasteltaasta tarttui mukaan lankkupottuja ja friteerattuja broilerin rintafileitä.

Annokseen pilkottiin/pestiin/lisättiin myös porkkanoita, kurkkua, appelsiinia, jäävuorisalaattia, cantaloupe-melonia, suolakurkkuja, nachoja, maissitankoja, salsakastiketta, ketsuppia, guacamole-dippiä ja vielä toista dippiä. Jo saatiin aikaiseksi iso vati! Kuten arvata saattaa, jäihän siitä aika lailla syömättä, sillä vaikka aineksia oli vähemmän, mitä Amarillon annoksessa, niin satsi oli muuten kaikin puolin isompi. No, ensi kerralla osaa sitten tehdä vähän pienemmän.

Kyllä maistui kaikille. Pikkuinenkin pupelsi kurkkua, appelsiinia, lankkuperunoita ja maissiakin maistoi. 


Sen virallisen, Amarillossa myytävän aterian nimi on Chick Sampler ja siitä riittää kahdelle - hintaa tuolla on 18,90 euroa. En laskenut, mitä nämä kotisamplerin ainekset tulivat maksamaan, mutta aika tasoihin tuo varmaan menee.
Amarillon sivulta noukitun tiedon mukaan tässä originaalissa annoksessa on nachokuorrutettua broilerin rintafileetä, pariloitua ananasta, friteerattuja sipulirenkaita, mozzarellatikkuja, jalapeñoviipaleita, viskiöljyllä sivelty maissintähkä, jääsalaattia, kurkkua, porkkanaa, Amarillon tomaattisalsaa, cheddarjuustokastiketta sekä nachoja. Dippeinä paprikamajoneesi, crème fraîche ja quacamole.
Tämä kotiversio taas on sellainen mukava muutaman hengen annos, joka sopisi hyvin vaikka illanistujaisiin. Tästä voi kasata lautaselle ison annoksen tai käydä sitten aina vähitellen hakemassa sitä sun tätä. Kahdestaan kun tätä väkertää, niin ei mene annoksen tekemisesen kuin puolisen tuntia. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti