keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Uimatouhuja

Mulla alkoi tänään kesäloma. Hilpaistiin tyttöjen kanssa heti kymmenen hujakoilla Etolaan, josta lähdettiin etsimään kahluuallasta. Tytöt saivat valita Barbapapan ja Hello Kittyn välillä ja valitsivat yksissä tuumin Kittyn.
Pienempi itki autossa kotimatkalla lohduttomasti - kun ei ostettukaan sitä uima-allasta! Yritin selittää, että se allas on paketissa ja siihen pitää pumpata ilmaa ja täyttää vielä vedellä... mutta ei. Meni liian filosofiseksi kaksivuotiaalle.
"Ei tullu allasta, ei oo vettä!" Kotona sitten ilme kirkastui, kun Kittyn kuvalla varustetusta paketista kuorittiin allasta muistuttava vaaleanpunainen möntti, jonka isosisko pumppasi ilmapallopumpulla kahluualtaaksi. Siitä se iloksi muuttui.

Meillä on pihasta kitketty tosi monesta kohtaa juurineen vanhoja ruusupensaita, mutta ne on niin älyttömän sitkeitä. Aina vaan pukkaavat uusia. Siksi ei ole kovin monia paikkoja, minne tämän altaan voisi laittaa. Tämä äippä se muuten onnistui saamaan halkaisijaltaan metrin mittaiseen pyöreään kahluualtaaseen sekä matalan pään, että syvän pään! Tämä nimittäin on tosi epätasaisella maalla. 

Tyttöjä tämä ei haitannut. Hyvin viihtyivät ja olisivat viihtyneet kauemminkin, mutta aikansa kutakin, tässä tapauksessa siis porottavaa aurinkoa. Pienempi olisi halunnut altaaseen vielä lisää polskijoita. Huuteli altaasta tomerana lyhtypylvään päässä istuvalle lokille: "Lokki hei, tuu mun kanssa tänne uimaan!".  Moneen kertaan kutsui, mutta eipä lokki tullut :D

Hauskaa on! Itsepäinen nelivuotias ei suostunut laittamaan tukkaansa ponnarille ja oppi miksi se kannattaisi pitää ponnarilla, kun lotraa kahluualtaassa... Katsotaan, miten käy huomenna!

Tämä kuva ei nyt aikajärjestyksensä puolesta oikein ole sopivalla paikalla, tässä kun on vasta menossa altaan täyttöä. Huomenna on uusi täyttö edessä, nimittän tyhjensin tämän altaan vedet äsken, kun kastelin illalla pihan kukkasia. Sitten siirrettin allas kuistille, jossa tyttöjä on helpompi vahtia, eikä ole vaaraa auringonpistoksesta tai muusta helletaudista, kerran näitä helteitä on vielä  moneksi päiväksi luvattu. Huomenna polskitaan siis kuistilla.

1 kommentti:

  1. Jone pääsee perjantainna vesileikkeihin, päiväkodissa on vesileikkipäivä.. eli sadettajaa ja muuta vesi systeemiä pihalla..

    VastaaPoista