tiistai 21. kesäkuuta 2011

Puutarhaunelmia

Tämä ei ole unelmaa, vaan totisinta totta. Meidän pihalla varsin keskeisellä paikalla oleva pläntti, joka pitäisi uudistaa aika perinpohjaisesti. Oikealla näkyvät korkeat vihreät ovat loppusyksystä kukkivia kanadanpiiskuja, niistä tykkään. Neljä kesää sitten istutettuja ja erittäin hyvin levinneitä.
Etualalla tarkkasilmäisimmät voivat huomata kaksi pientä pensasmustikan taimea. Niitä ostin siitä huolimatta, että työkaveri varoitteli, että pensasmustikat ovat kyllä erittäin kauniita, mutta eivät maistu millekään. Aika näyttää.
Mustikoiden takana on kolme eri kokoista vadelmapensasta. Loppu on sitten kitkettävää. Kaikki muu. Eli suurin osa...

Haaveilen jostain tämäntyyppisestä! Tämän kuvan nappasin viime kesänä Loviisan Wanhat Talot -tapahtumassa, jossa  ihastelin talojen puutarhoja melkein enemmän kuin nitä taloja. Aivan ihastuttava yksityiskohta vanhan talon puutarhasta tämä tässä näin. Kyllä Loviisassa osataan! Toivottavasti saisin joskus tuohon oman puutarhan ongelmakohtaan jotain tämäntyyppistä luotua. 

Yhä Loviisaa, samasta puutarhasta kuin tuo yllä oleva kuvakin. 

Tämä on myös Loviisasta, sarjassamme "tähän tulee pyrkiä". Mulla taitaa pihalla kasvaa lähes kaikkea kuvassa näkyvää, mutta hujan hajan siellä täällä. Kunpa joskus pääsisi tällaiseen rauhoittavaan väriharmoniaan!
Jos ette ole käyneet vielä kertaakaan Loviisan Wanhat Talot -tapahtumassa, niin voin todella suositella.
27. ja 28. elokuuta tänä vuonna. Tapahtumalla on omat nettisivutkin, joilla kerrotaan enemmän mitä tuleman pitää.

Tämä puolestaan on ihan omalta pihalta. Vanha pyörävajasta löytynyt kyltti ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti