torstai 30. kesäkuuta 2011

Päivä Kaunissaaressa

Käytiin tänään miehen kanssa kaksistaan Kaunissaaressa Kotkan edustalla. Pienet olivat päivän mummolassa. Laivamatka Kaunissaareen kestää tunnin ja maksaa kymmenen euroa naama per suunta. Täällä ei rahaa kulu perillä kohteessa sitten juuri mihinkään muuhun kuin syömiseen ja juomiseen. Kaunissaari on saari, jossa kävellään ja ihastellaan luontoa ja uitetaan varpaita meressä. Aivan ihana paikka! Saarella on jonkin verran mökkiasutusta ja aiemmin siellä on ollut myös koulu.

Kauppa on tässä näin. Saarella on myös pizzeria-kahvila, ravintola, aitassa oleva taidemuseo, uimarantoja, leirintäalue sekä lomamökkikylä. Unohtuikohan jotain? Ai niin, matkamuistomyymälä on myös ja lisäksi on postilaatikko. Kortinkin voi laittaa. Posti lähtee mantereelle aamulla ensimmäisellä laivavuorolla. Sillä millä tultiin. Se on saaressa yhdeltätoista.

Ensin juotiin kahvilassa kupposet ja sitten lähdettiin talsimaan kahden kilometrin päähän uimarannalle. Helteessä matka tuntui pitkältä. Mutta olipa ihana kävellä. Vaikka tiet olivat ihan kunnon hiekkateitä, ei vastaan tullut auton autoa. Niitä kun ei saarella juuri ole. Ehkä 10 kilometrin nopeusrajoituskin hieman hillitsee auton hankkimista. Polkupyöriä näkyi sitäkin enemmän, niitä myös vuokrataan.  

Kävelymatka paahtavassa helteessä kesti puoli tuntia, mutta kyllä kannatti talsia. Perillä odotti aivan ihanan vilpoisa ja kaunis merimaisema. Ranta näytti tällaiselta kuin tämä tässä. 

Tästä näkymää toiseen suuntaan. Mantereelle on tästä linnuntietä jokunen kilometri.

Ennen kotiinlähtöä käytiin vielä syömässä pizza puoliksi. Tässä ollaankin sitten talsimassa takaisin paatille. Tämä tässä on Kaunissaaren pikkuinen matkustajasatama.
Jos ei enää tänä kesänä mennä täällä käymään, niin ensi vuonna aivan varmasti taas mennään ja saatetaan ottaa nuo tytötkin mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti