lauantai 4. kesäkuuta 2011

Mustat tulppaanit

Juttelin eräänä päivänä meidän talon entisen omistajan kanssa ja kyselin kuinka vanhoja ovat meidät syreenipensaat. On kuulemma istutettu vuonna 1972. Hienoa, kun voi saada noin tarkkaa tietoa!
Mutta kasvaa meidän tontilla jotain vieläkin vanhempaa. Nimittäin mustia tulppaaneja. Edellinen asukas kertoi kuulleensa sitä edelliseltä asukkaalta, että nämä mustat tulppaanit on istuttanut talossa asunut vanhempi nainen joskus ennen sotia, siis 30-luvulla. Niitä oli aiemmin ollut valtavasti, noussut kymmeniä joka kesä.
Tänä kesänä näitä vanhan rouvan istuttamia tulppaaneja nousi enää kaksi. En ole järin kovin perehtynyt kukkien maailmaan, joten en tiedä, kauanko nämä sipulit voivat nukkua tai siis olla pukkaamatta näitä tulppaaneja. Näyttäisi siltä, että ne voivat pitää "välivuosia". Aiempina vuosina tulppaaneja on noussut yksi rinteeseen - tänä kesänä sitä ei näkynyt. Sen sijaan nousi noin 10 metrin päässä tuosta rinteestä kaksi tummaa tulppaania toiseen paikkaan, nämä kaksi tässä näin.
En raaski napsaista näitä maljakkoon... Näitä voisi kyllä istuttaa lisää. Minusta nämä ovat kauniita, ja vaikka eivät olekaan aivan mustia, kuten nimensä, niin omalla tavallaan tosi eksoottisia ja persoonallisia.
Tulppaanien takana pilkottaa oransseja keisarinkruunuja. Ne puhkeavat kukkaan yleensä heinäkuussa. Edellisten asukkaiden istuttamia nekin, mutta eivät sentään taida olla ihan 30-luvun peruja, kuten tulppaanit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti