maanantai 21. kesäkuuta 2010

Valkaisukuurilla





Meittin huushollissa on valkaistu viime aikoina yhtä sun toista. Viime viikolla tuo valkaisu alkoi pikkujakkarasta, eteni tuoliin, pirttipöydän kalustoon ja lopulta vessaan paneeleihin saakka. Nyt kaikki edellä mainitut on meillä valkoista. Oikeastaan ostettiin se iso purkki maalarinvalkoista maalia pihasaunaa varten (johon tosin tarvitaan myös punaista). On maalattu tällä saunamaalilla kaikkea muuta paitsi sitä saunaa. Luultavasti joutuu ostamaan vielä yhden purkin, että saa sen saunankin maalattua. Yhdeksän litraa sitä maalia on, tai siis oli. Olisko puolet jäljellä.
Tässä näkyy vähän meidän keittiötä, viime kesänä maalattiin kaapistojen ovet valkoiseksi ja vaihdettiin oviin nupit eli vetimet.
Tässä kuvassa näkyy myös meidän keittiön onnettoman pieni ikkuna. Se on pienempi kuin tietokoneen näyttöruutu. Tai samankokoinen korkeintaan... En tiedä ketään toista, jolla on keittiössä näin pieni ikkuna. Tai nyt missään muussakaan huoneessa.
Tästä pienestä ikkunasta johtuen on aika hankalaa ottaa keittiöstä kuvaa ilman salamaa. Edes aurinkoisella ilmalla. Meidän keittiössä on aina valot, koska siellä on aina pimeää. On tässä joskus ollut ihan oikea ikkuna, mutta kun taloa laajennettiin, ikkunan paikalle tuli ovi lastenhuoneeseen. Tuleehan sieltä jonkin verran valoa, mutta ei nyt kovin kummoisesti.
On jopa mietitty uuden isomman ikkunan hankkimista. Se maksaisi kuulemma noin 500 euroa asennuksineen, mutta ei ainakaan toistaiseksi ole tilattu, kun on ollut rahalle muutakin käyttöä. Näköala ei tosin ole kovin kummoinen, joitain puskia ja pensaita, ja talvella kun lehdet putoaa puista, siitä näkyy suoraan naapurin olohuoneeseen. Joten ei senkään takia ole tätä ikkunaremonttia kiirehditty. Toinen syy on se, että samalla olisi järkevää uusia myös olohuoneen ikkunat ja pari muutakin ikkunaa, mistä saataisiin aikaiseksi noin 2000 euron suuruinen lasku. Joten on tää meidän ikkunaremontti tästäkin johtuen vähän vaiheessa.
Mutta nyt ei pidä harmitella pientä ikkunaa, vaan voi iloita uudesta valkoisesta pirttikalustosta :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti