torstai 30. joulukuuta 2010

Pukin paketista



Pukin paketista paljastui monta kerää ihania valkoisia lankoja. Ohjeessa neuvotaan kutomaan kasin puikoilla, mutta kun mulla on vaan kutosen ja ysin puikot (no, nelosen kanssa, mutta en suostu niin pientä printtiä kutomaan!), niin päätin sitten kutoa ysin puikoilla. Ja ihan kivaa jälkeä tuosta tulee.
Ajattelin tehdä tästä pienen koristetyynyn. Ihan alkutekijöissään tämä vielä on. Tosin kuva on otettu eilen ja sen jälkeen on saatu aikaiseksi lähes kolminkertainen määrä valmista palaa, joten tämä kuva ei ole ihan ajan tasalla.
Kiitokset vaan Joulupukille :)

keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Loppusijoituspaikka






Meidän häistä on kohta jo puoli vuotta. Oma hääkimppuni on jo aikapäiviä sitten kuivunut käppyräksi. Saa olla askarteluhuoneessani maljakossa, enkä ole ajatellut, mitä sillä tekisin.
Mutta tyttöjen kukkaistyttökimpuista olen halunnut jo kauan sitten nyppiä kuivuneet ihanat pienet ruusunnuput irti ja laittaa ne johonkin kivaan kannelliseen lasiastiaan. Ja tapaninpäivänä se kiva kannellinen lasiastia vihdoin löytyi, Pentikin kylpyhuoneosastolta. Pahoin pelkään, että tämä kaunis lasipurkkion oikeasti pumpulille tarkoitettu. Mutta meillä saa nyt olla kukkaistyttöjen hääkimppujen kuivuneiden ruusujen säilytyspaikkana. Itse asiassa näitä pitäisi hankkia vielä toinenkin, sillä tähän mahtui vain yhden kuivuneen kimput ruusut. Toiset ruusut odottavat vuoroaan pienessä jälkiruokamaljassa, ylhäällä hyllyllä, kukkaistyttöjen ulottumattomissa. Sitten kun nekin saa lasipurkkiin, on sitten tytöillä kivat kukkaismuistot säilöttynä äidin ja isän häistä.
Kuivuneet kukat säilyvät hyvin. Minulla on yhden kirjan välissä mummoni kuivaama orvokki 60-luvulta. Kyllä sen vielä orvokiksi tunnistaa!

sunnuntai 26. joulukuuta 2010

Kohti tammikuuta






Askarteluhuoneessa eletään jo tammikuuta. Sain joululahjaksi tuollaisen ihanan lokerikon, jonka mies laittoi seinälle, vaikka oikeasti sen kai kuuluisi olla pöydällä. Tuolla askarteluhuoneessa vaan on kovin ahdasta, joten lokerikko sopi seinälle paremmin.
Myös tuo rottinkikorin alla oleva pariisilaisämpäri on joululahja, kuten on ylähyllyyssä roikkuva valkoinen sydänkin.
Joulu on ihanaa aikaa, mutta jotenkin iski kauhea hinku laitella kotiin jotain muutakin kuin joulua. Onneksi sitten on tuo huone, mikä on vähän erillään muista. Sinne vaan touhuamaan.
Hyasintti majailee myös askarteluhuoneessa tällä hetkellä. Pitäisiköhän tässä huomenna ostaa pari aivan nupullaan olevaa hyasinttia, vielä ehtisi...

lauantai 25. joulukuuta 2010

Aatto mummoloissa




Aattona meillä on kaksi mummolakäyntiä. Mummoloihin on meiltä matkaa 15 kilometriä ja 25 kilometriä, joten ihan vaivatta saa molemmat mummolat käytyä samana päivänä. Aika sutinaa tuo aatto tietysti on. Kotona oltiin vasta illalla puoli kuuden jälkeen. Sofia katselee Ummeljoen mummolassa ikkunasta ulos ja tutkii, näkyisikö siellä yhtään tonttua... Pari kuulemma vilahti. Kouvolan mummolassa taas kävi niin, että kun oltiin valmistautumassa jälkiruoan syöntiin, olivat tontut tuoneet olohuoneeseen mummolle joulupaketit ja jättäneet vielä parvekkeen oven auki - sekä katkoneet parvekkeelta kuusenoksia.
Tuli mieleen tyttöjä katsellessa, että tuon ikäisenä (1v10kk ja 3v10kk) se joulu on parhaimmillaan. Lasten jännityksen voi ihan aistia, ja jokainen rapsahdus ja oksan heilahdus johtuu tietysti siitä, että puussa vilahti tonttu!

Pikku apulainen






Sofia täyttää helmikuussa neljä vuotta. Tyttö on selvästi kiinnostunut "isojen" asioista, kuten kaikenlaisesta näpräämisestä ja keskittymistä vaativista jutuista.
Ei tarvinnut kahta kertaa pyytää auttamaan pukin pakettien kanssa. Lasten paketit siis tulevat Korvatunturilta, mutta aikuisten paketteja joutuvat paketoimaan muutkin kuin tontut. Tämä selkisi tytölle tämän joulun alla ja hän oli tiedosta aivan innoissaan, kun pääsee mukaan joulutohinoihin.
Ensin hän sai auttaa isiä äidin pakettien kanssa ja tässä kuvassa on menossa isin pakettien laitto äidin kanssa. Sofia sai valita paperit Iron Maiden -lasinalusiin ja hän valitsi Hello Kittyä. Ja olihan tuo isille yllätys. Ei ehkä ensimmäiseksi tule Iron Maiden mieleen, kun näkee Hello Kitty -paperia ;-)

torstai 23. joulukuuta 2010

Joulutunnelmaa







HYVÄÄ JOULUA !

Pukin paketteja






Muualle menevät paketit saatiin eilisiltana vihdoin talosta ulos, huh! Niissä on aina hommaa... Tässä on esikoisen kummitädin paketteja, joita paketoin vielä viime tipassa, kun kummitäti jo istui tytön kanssa sohvalla olohuoneessa... Eikä tässä vielä mitä. Miehen pakettien käärimisiä en ole vielä edes aloittanut. Ei kyllä ole koskaan mennyt näin myöhäiseksi, mutta eipä ole aiemmin ollutkaan joulua yhdistelmällä päivät töissä + illat kotona + kaksi muksua + yömyöhä joulua valmistellen. Viime jouluna olin vielä hoitovapaalla, niin mikäs siinä oli laitellessa. Mies kyselikin, mistä tämä tämän joulun kiireet johtuvat. Jep, tuosta työstähän ne! Mutta nyt on saatu kaikki hyvälle mallille ja hiljennytty joulun viettoon oman porukan kesken. Minulle hiljentyminen merkkaa ensi alkuun blogipäivitystä. Tämä on tätä nykyaikaa. Olisi niin kiva päivittää kotikuulumisia vaikka joka päivä, mutta kun ei ehdi, niin ei. Täytyy sitten päivittää kerralla enempi.
Joulut olen siis saanut laitettua. Kuvia ei joulustamme juurikaan vielä ole. Mies lähti päivällä kameran kanssa reissuun, joten en saanut tänäänkään otettua joulukuvia kodistamme valoisan aikaan. Epäilen tämän jäävän joulupäivän tehtäväksi! Mutta onhan tuota aikaa sitten.
Tämä ilta menee paketoidessa, tai ainakin nyt sellainen tunti ja risat menee. Olisi kiva hörppiä samalla glögiä, mutta mitäs jos sitä kaatuu niitten pakettien päälle? Toisaalta, siinäpä sitä on sitten motivaatiota vauhdikkaaseen paketointiin, kun saa paketoinnin päätteeksi palkkioksi lasillisen valkoista glögiä, sitä hieman tujumpaa ;-)

Isomummon luona




Eilen käytiin isomummolassa viemässä joulutervehdys. Päästiin myös pesemään isomummon olkkarin ikkunaa, kun (joulutortun syönnistä päässeet) neitoset katselivat "talitinttuja" nenät ja luumuhilloiset suut lasissa kiinni.
Sofialla oli mummolareissulla yllä Citymarket meets fleamarket -henkinen asukokonaisuus eli mekko kirpparilta ja pusero Cittarista. Tuosta mekosta tykkään kovin, vaikka se kovin halpa olikin, olisikohan maksanut edes viittä euroa? Mutta mihinkäs ne juhlamekot siitä kuluisivat, kun niitä käytetään vaan pari kertaa per käyttäjä. Tuo pusero on itse asiassa maksanut enemmän, mutta sekin vain yhdeksän euroa.
Aattona on sitten vielä kaksi mummolareissua.

maanantai 20. joulukuuta 2010

Joulua keittiössä






Keittiössä tämän joulun väri on valkoinen. Olen eliminoinut sieltä aika tehokkaasti kaikki punaiset koristeet olohuoneeseen kukkien suojaruukuista kransseihin, jotka vielä viime jouluna roikkuivat uunin yläpuolella. Keittiössä on uusi liinakin tai oikeammin vasta metri kangasta Eurokankaasta. Reunat on vielä ompelematta. Hätähousuna olen kuitenkin laittanut tämän keskeneräisen liinakankaan jo pöydälle, kuten kuvasta näkyy.
Kiirettä on pitänyt. Tooosi kiirettä. Silti tai ehkä sen takia ollaan aika hyvin aikataulussa. Joulukuusi on jo koristeltu, lahjat viety mummoloihin ja pariin muuhunkin paikkaan, kortit saatu viime tipassa, mutta kuitenkin ajoissa postiin, ja enimmät lahjat kotiväellekin jo ostettu. Paketointi taas on ihan alkutekijöissään mitä kotiväen lahjoihin tulee.

maanantai 13. joulukuuta 2010

Joulukukkia




Kohta näitä on talo tulvillaan... Muutamia on jo hankittu.

sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Joulukaverukset




Makuuhuoneen vanha nalle saa aina jouluksi seurakseen pienen kaverin. Tässä kaverukset poseeravat yhdessä.
Meidän yksivuotias on kovin innoissaan kaikista nallukoista ja haluaa heti kosketella kaikkia uusia nalleja. Toisaalta hän tuntee syvää kunnioitusta kaikkea tontulta vaikuttavaa kohtaan ja ihastelee tonttukoristeita etäisyyden päästä hiljaisuuden vallitessa. Mieluiten äidin sylistä. Joten tämän koristeen kanssa tuli tenkkapoo. Nalle, joka on niin söpö! Mutta nalle, jolla on myös tonttuhattu! Taapero pysyi nallesta erossa. Meni lastenhuoneeseen ja hoki siellä itsekseen "pukki tuvee, onko kiittiä lappia!"
Syytä sitä on joulun alla ollakin varuillaan:)

Ensimmäinen sypressi



Hamstraan jouluna talon täyteen kukkasia. Suosikkejani ovat sypressit. NIitä on kiva ostaa sellaisenaan ja koristella kotona itse. Toistaiseksi niitä on vain yksi ja se on tässä näin.

Askarteluhuoneen jouluilme





Aloitin kotona joulun laittamisen vasta tänään. Paljon hommaa onkin. Askarteluhuoneessani on pystykaappi, joka on täynnä joulutavaraa alimmasta hyllystä ylimmälle. Aiemmin säilytin joulutavaroita vintillä, mutta oli hankalaa hakea niitä sieltä, joten halusin ne alakertaan.
Tänään sitten tyhjensin tuon kaapin ja nyt meillä on joulukoristeita talo täynnä, ja niistä koristeista 95% ihan muualla kuin omalla paikallaan.
Tämä päivä menee joulukoristeiden laitossa. Loput aion saada paikoilleen ensi keskiviikkona, jolloin pidän vapaapäivän ihan joulun laittoa varten. Onneksi töistä on vapaata myös aattoviikolla, ne kaksi aattoa edeltävää päivää. Silloin on kuitenkin muuta tohinaa, joten on hyvä saada kodin jouluilme valmiiksi jo viikkoa ennen joulua.
Oma työhuoneeni on vaalea, joten sinne sopi ripustella näitä vaaleanpunaisia koristeita. Ja kunhan saan joulukoristevuoresta enemmän tolkkua, ehkä huoneeseen löytyy vielä lisääkin koristeita.

Heräteostos



Ensin meinasin kääräistä tämän helmin koristellun kynttilämansetin äidille joulupakettiin, mutta en sitten raaskinut... Joten nyt se kököttää meillä kotona vanhan kynttilänjalan ympärillä. Sitä paitsi, arvelen, että tämä koriste olisi äidille aivan liian krumeluuri;)

maanantai 6. joulukuuta 2010

Joulukorttikuva otettu





Huh, huh! Niin meni vikkelään tuo joulukorttikuvan ottaminen, että huomattiin vasta parin tunnin kuluttua kuvan ottamisesta, että kuvasta unohtui jotain: koira!
Meillä oli tarkoitus, että Ville-shelttimme poseeraa kuvassa tyttöjen kanssa takan edessä, mutta meni taas jälleen kerran niin sählingiksi tuo neitosten paimennus, että koira unohtui kuvasta.
Kuva otettiin, ja tässä näkyy taustaa sekä asuja. Varsinaisessa joulukorttikuvassa tytöt istuvat takan edessä.
Tässä yllä olevassa kuvassa neitoset pupeltavat suklaapiparia. Se oli luvattu kumpaisellekin palkinnoksi, kunhan istuvat nätisti kuvauksen ajan. Kiristys ja lahjonta toimivat myös joulun alla.
Millan pusero ja Sofian talvimekko ovat Lahden löytöjä Jesper Juniorista. Käytiin lauantaina Triossa ja Sokoksella. Saatiin luultavasti Trion viimeinen vapaa parkkiruutu, vaikka oltiin siellä jo ennen puolta yhtätoista. Sokoksella nähtin joulupukki, jonka syliin kumpikaan neito ei uskaltanut mennä. Pukki oli oikein ammattimainen ja vieläpä lauloi kuin Pavarotti. Tytöillä riitti ihmettelemistä.
Käytiin Triossa myös lelukaupassa, jossa Sofia esitti toiveitaan. Milla vaan katseli ja osoitteli sormellaan lähes kaikkea mahdollista. Takaisin tullessa kaikki muut nukkuivat autossa, paitsi kuski.

Rottinkikorit




Ikeasta ovat. Viime reissulla ne sieltä tuotiin. Nyt on niille sitten paikkakin löytynyt ja käyttötarkoitus selvinnyt. Niistä on tullut tyttöjen myssyjen, kaulureiden, huivien, laspasten, rukkasten, sukkien ja muiden talvijuttujen säilytyspaikkoja. Ja näyttääpä tuossa korissa olevan jotain meikäläisen vaatteitakin.
Tämä kuva muistuttaa siitä, että tarvitsemme uuden kameran! Yksi syy siihen, etten ole päivittänyt blogia aikoihin, on tämä pimeä vuodenaika ja kameramme, joka saa sen vaikuttamaan vieläkin pimeämmältä. Meidän kamera on tosi vanha peruskamera, jo parhaat päivänsä nähnyt. Järkkäriä on mietitty, joku Canon esimerkiksi. Vähän niitä uusia kameroita on jo kaupassa käyty käpäilemässä, mutta silti epäilen, että tämä talvi mennään vielä tällä vanhalla kameralla. Jolla muuten pitäisi ottaa tänään joulukorttikuva tytöistä.

Esimakua joulukukkasista



Varsinaisia joulukukkasia en ole vielä ostanut, mutta eilen kävin kukkakaupassa vähän katselemassa. Samalla toin kotiin tällaisen ihan pienen kimpun.

Pikkujouluasu





Tänä vuonna on kahdet pikkujoulut, joista toiset ovat jo olleet. Mietin pitkään, millaisen mustan asun ostaisi, kunnes keksin, että eihän sen tarvitse olla musta. Sitten vastaan käveli tällainen alepusero KappAhlissa. Maksoi 19,95 euroa, oli puoleen hintaan. Huivi on myös KappAhlista ja nuo valkoiset kukat myös. Työporukan kanssa mennään parin viikon päästä syömään ravintolaan ja teatteriin, vielä niin päin, että ensin syömään ja sitten teatteriin. Ja sitten kotiin.
Aion vielä tehdä tähän iltalaukun. Olen sen palan jo kutonutkin, mutta pitäisi se vielä viimeistellä ja ommella siihen vuori. Laitan sitten siitäkin kuvan, kun valmistuu.
Tämä pusero on samalla jouluaattopuseroni. Kierretään mummoloissa ja sitten tullaan kotiin. Tämä on ihan sopivan rento asu jouluaatoksi. Ja valkoisesta huivista voi katsoa, onko rosolli maistunut ;)