keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Loppusijoituspaikka






Meidän häistä on kohta jo puoli vuotta. Oma hääkimppuni on jo aikapäiviä sitten kuivunut käppyräksi. Saa olla askarteluhuoneessani maljakossa, enkä ole ajatellut, mitä sillä tekisin.
Mutta tyttöjen kukkaistyttökimpuista olen halunnut jo kauan sitten nyppiä kuivuneet ihanat pienet ruusunnuput irti ja laittaa ne johonkin kivaan kannelliseen lasiastiaan. Ja tapaninpäivänä se kiva kannellinen lasiastia vihdoin löytyi, Pentikin kylpyhuoneosastolta. Pahoin pelkään, että tämä kaunis lasipurkkion oikeasti pumpulille tarkoitettu. Mutta meillä saa nyt olla kukkaistyttöjen hääkimppujen kuivuneiden ruusujen säilytyspaikkana. Itse asiassa näitä pitäisi hankkia vielä toinenkin, sillä tähän mahtui vain yhden kuivuneen kimput ruusut. Toiset ruusut odottavat vuoroaan pienessä jälkiruokamaljassa, ylhäällä hyllyllä, kukkaistyttöjen ulottumattomissa. Sitten kun nekin saa lasipurkkiin, on sitten tytöillä kivat kukkaismuistot säilöttynä äidin ja isän häistä.
Kuivuneet kukat säilyvät hyvin. Minulla on yhden kirjan välissä mummoni kuivaama orvokki 60-luvulta. Kyllä sen vielä orvokiksi tunnistaa!

2 kommenttia:

  1. Aivan kertakaikkisen kiva idea laittaa ruusut purkkiin, siellä eivät pöyty eivätkä varise.

    VastaaPoista