lauantai 20. heinäkuuta 2013

Oman pihan herkkuja

Meidän pihalla kasvaa kirsikkapuu, mikä on täysin edellisten asukkaiden ansiota. He sen ovat siihen istuttaneet. Tontin reunamilla taitaa kasvaa toinenkin, mutta en ole varma, onko se meidän, vai naapurin, joten olen jättänyt siitä kirsikat keräämättä. Onneksi näkyy linnuille kelpaavan.

Mustista ja punaisista viinimarjoista en myöskään voi ottaa kunniaa. Nekin pensaat ovat ikisen vanhoja, ainakin koosta ja sadosta päätellen. Mutta vadelmat. Niitä ei meidän pihalla kasvaisi yhden yhtä, jos en olisi muutama kesä sitten keksinyt istuttaa paraatipaikalle kourallista pensaita. Nyt satoa tulee jo parisen litraa. Tarkkaa määrää en osaa sanoa, koska vadelmat kypsyvät vähitellen. Niitä on kerätty ehkä jo reilu litra, mutta pensaissa on vielä vaikka minkä verran raakoja ja puoliraakoja vadelmia.

Olen aivan toivottoman huono pakastamaan marjoja. Mitä niitä on pakastettu, niin hyvä kun muistetaan talvella syödä. En ole yhtään pakastinihmisiä... Ellei sitten jäätelön ja einesten pakastamista lasketa ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti