sunnuntai 15. huhtikuuta 2012

Kirppistelyä

Käytiin tänään pitkän tauon jälkeen kirppiksellä. Löytyi hurmaava kukikas vaaleansininen peltirasia. Mailegin pieni valkoinen, tanskalaishenkinen peltirasia. Isommalle tytölle keltainen kesätoppi eurolla. Sekä lopuksi Kodin Kuvalehti iltalukemiseksi. Olen tosi tyytyväinen pieniin sunnuntailöytöihini:) Kannatti käydä!

maanantai 9. huhtikuuta 2012

Retroa ja ruohoa

Lapsuudessani meillä oli kotona tällaisia pääsiäisliinoja. Äidilläni taitaa vielä olla niitä pari kappaletta.
Pari vuotta sitten katselin Huutiksesta pääsiäisjuttuja, kun huomasin, että siellä oli kaupan juuri näitä samanlaisia liinoja ihan pilkkahinnalla. Olihan ne huudettava pois. Neljä kappaletta niitä ostin, värikkäitä 70-luvun retroihanuuksia.

sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Ideakansio

Mulle on aina ollut hyvin hankalaa heittää vanhoja sisustuslehtiä roskiin. En raaskisi millään! Niitä kertyy ihan vaivatta sellainen metrin pino vuodessa, kun tilaan paria lehteä, ostan irtonumeroita ja pelastan kirpputoreilta euron maksavia yksilöitä kotiin... Mietin pitkään, mitä tehdä, kunnes keksin, että ratkaisu on ideakansio.

Nyt minulla on ollut jo puolisen vuotta ideakansio. Olisi tietysti kiva jos jaksaisi tehdä leikekirjaa tai skräppäillä, mutta meiksi ottaa talteen kivat sivut ja mainiot ideat ja laitan ne muovitaskuihin.

En koskaan ota talteen koko juttua, vaan aina vaan jostain tietystä jutusta sen mieluisan kuvan itselle, jossa on joku kohta tai idea tai värimaailma. Jotain sellaista, mistä todella pitää. Tuo oikeanpuoleinen sisustus tosin ei ole mistään lehdestä, vaan englantilaisen kiinteistönvälitystoimiston sivuilta. Aivan ihana lontoolaisasunto!
Tykkään punaisesta, mutta en uskalla käyttää sitä sisustuksessa, koska en tiedä, miten sen saisi luontevasti vaaleahkon tyylin joukkoon. Tuossa asunnossa punainen sopii vaaleaan älyttömän hyvin. Niin kaunista ja pirteää!

Kansion luomisessa on aikamoinen urakka. Kuten arvata saattaa, ripsin lehtiä aina pyräyksittäin. Olisi tietysti ihannetilanne, jos malttaisi silputa lehdestä parhaat ideat aina ne lehdet luettuaan, mutta niinhän siinä käy, että niitä lehtipinoja kertyy vaan, joskin enää vain muutama kuukausi kerrallaan.

Keittiöideoita on aina mukava kerätä. Ihana punainen maalaiskeittiö, vai mitä:)

Tämän lehtipinon kimppuun olisi tarkoitus käydä heti tämän päivityksen jälkeen. Tuossa vähän näkyy, minkä verran kansiossa on jo materiaalia. Se on ihan kuin oma ideapankki tai sellainen aataminaikuinen Pintrest. Olen jo sinnekin rekisteröitynyt, mutta sen verran vanhanaikainen olen, että on ihan kiva hakea sisustusideoita myös paperilta, eikä pelkästään netistä.

Jo on suklaata

Pääsiäiskukko oli käynyt yöllä ja tullut makuuhuoneen ikkunasta sisään. Ikkunalaudalla oli sulkia ja verhot ihan sivussa;-) Kun saatiin aamupala syötyä, käytiin porukalla poistamaan kääreitä. Jokaisen suklaat omaan astiaan ja kaikki paperit sun muut muovikassiin. 

Kukko oli käynyt tänä vuonna ainakin Stockmannilla ja Citymarketissa. Osan oli jättänyt serkkupojan kotiin;-)  Kun käytiin Sittarissa, kolmivuotias katsoi pääsiäismunia ja sanoi tietäväisenä: "Täältä se kukko hakee ne munat yöllä ja sitten se tepastelee niitten kanssa pois!"

On nyt suklaata. Tytöt pääsivät suklaan syöntiin vasta aamupalan jälkeen. Jo oli kiire pupeltaa leipää ja juoda maitoa, kun vieressä oli kaksi pientä laukkua suklaata täynnä.

Vaikka kuinka viime vuonna vannottiin, että tänä vuonna tulee vähemmän suklaata, niin eipä tuota yhtään vähempää tullut. Tässä ne tyhjät kääreet. Jos sitten ensi vuonna tulisi vähemmän?!

keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Pikkuikkunalla

Meillä on keittiössä hyvin pieni ikkuna, joka antaa valoa vain iltapäivän tunteina. Ikkunalla on yleensä jotain vihreää. Jos ei kukkasia, niin sitten maustekasveja.

Kaikki ruukut eivät mahdu ikkunalaudalle, vaan niitä jää työtasollekin.

Mitä ihanuuksia! Ties kuinka monennet helmililjaruukut tänä keväänä, nyt jo luultavasti kevään viimeiset.

maanantai 2. huhtikuuta 2012

Pientä pintaremonttia

Keittiössä on pieni remontti meneillään. Hieman maalausta. Kuvia tulossa, kunhan tulee valmista eli viikonloppuun menee. Kaksi kerrosta on jo maalia maalattu, mutta lähtökohta oli niin tumma, että kolmas maalikerros tarvitaan.

Seinältä on revitty kaikki tavarat alas.

Porvoon tuliaisia muutaman vuoden takaa. Maailman ihanin pyyhekoukku:-)