perjantai 20. elokuuta 2010

Cath Kidstonin mallikirjat






Parisen vuotta sitten löysin sattumalta paikallisen sisustuskaupan poistokorista kaksi Cath Kidstonin vanhaa mallikirjaa. Siis niitä, joissa on se neliön muotoinen pala aina kutakin kangasta, tapettia, kerniä, vahakangasta, sisustuskangasta... Juuri niitä kirjoja, joita selailemalla se tilattava kangas valitaan. Yhdessä kirjassa niitä on aina muutama kymmenen. Malliston uudistuessa vanhat kirjat saivat kyytiä ja onneksi tämä yrittäjä laittoi ne kirjat myyntiin.
Leikkasin palat irti ja nämä ovat olleet tuon parisen vuotta omassa pinossaan askarteluhuoneessani. Olen jopa raaskinut antaa pois muutamia sellaisia paloja, joita en värin tai muun syyn puolesta käytä itse. Mutta enimmät ovat itsellä.
Olen käyttänyt näitä aika paljon kortteihin - tapettipalat ovat hyviä korttien taustoiksi, napakoita ja nättejä. Olen myös ommellut pieniä liinoja. Punaiset kangaspalat olen käyttänyt joululiinoihin, sellaisiin todella pieniin siis.
Luulen, että näistä kahdesta ripsitystä mallikirjasta on iloa pitkäksi aikaa, moneksi vuodeksi! Totta puhuakseni, minulle on ollut näistä pienistä kymmenistä erilaisista paloista enemmän iloa mitä olisi ollut vaikkapa kolmesta metristä yhdenlaista kangasta.
Pyrin säästämään palat, jos niistä voi olla vähääkään hyötyä tulevaisuudessa. Esim kortin yksityiskohtaan riittää pienimmillän ihan pieni, parin postimerkin kokoinen pala. Tuossa yhdessä kuvassa näkyy pikkuisten palojen varastoni.
Kaltaiselleni Cath Kidston -fanille tämä oli tietysti ihan huippulöytö... Kaksi CK-kirjaa joita ei rahalla saa - ja sitten kun sai, ei maksanut kuin 10 euroa kipale:)
Joten pitäkäähän silmät auki, ei sitä tiedä vaikka muualla päin Suomea joku paikallinen tapetti- ja sisustuskangaskauppias haluaisi myös eroon mallikirjoistaan. Näistä on niiiin paljon iloa askarteluun :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti