sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Lontoo-viikko päättyy



Blogini Lontoo-viikko on päättynyt! Tässä päätöskuvaksi näkymä Liverpool Streetin maanantairuuhkasta.
Ensi viikolla sitten taas tavallisia päivityksiä askarteluun ja arkieloon sekä puutarhaan liittyen. Jälkimmäisestä olisi vaikka mitä kirjoitettavaa, jahka ehtisi ensin kuvata jotain.

lauantai 22. toukokuuta 2010

Niin Bayswateria, niin Bayswateria




Lontoon-reissulla olen ihan paria poikkeusta lukuun ottamatta yöpynyt aina Bayswaterissa. Se on vähän oma maailmansa. Jos haluaa tietää miltä siellä näyttää, kannattaa katsoa tuota kuvaa. Se on hyvin tyypillinen Bayswaterin näkymä. Tämä näkymä meillä oli hotellin ikkunasta.
Puistoja on paljon, mutta yleensä ne ovat vain paikallisten asukkaiden käytössä ja portit ovat lukossa. Meidän "naapurissa" eli vastapäisessä talossa asui mies, joka käytti aina aamuisin koiriaan puistossa. Tuossa kuvassa näkyvässä siis. Meillä ei tuohon puistoon ollut asiaa, mutta olipa sinne hyvät näkymät.

perjantai 21. toukokuuta 2010

torstai 20. toukokuuta 2010

Syyvaanian Peeheet



Sylvanian Families, tai Syyvaanian Peeheet, kuten meidän kolmivuotias näitä pikkuotuksia kutsuu, on tosi ihania! Niitä on myynnissä meillä päin ainakin Citymarketissa, mutta valikoima ei ole kovin kummoinen. Sillä näitähän on oikeasti vaikka millä mitalla! Kuten tästä Hamleysin kolmannessa kerroksessa otetusta kuvasta näkyy. Eikä niitä tässäkään ole oikeasti kovin paljoa, ainakaan jos vertaa lontoolaiseen putiikkiin, missä myydään pelkästään Sylvanian Families -hahmoja ja niiden oheistarvikkeita.
Meillä tuo putiikki on käymättä, koska se ei ole aivan Lontoon keskustassa, vaan jossain vähän kauempana, jonkun kuuluisan jalkapallostadionin vieressä, ei kuitenkaan Wembleyn. Arsenalin ehkäpä? En nyt muista, mutta joskus sinne on mentävä. Siis totta kai on mentävä, jos kerran on kauppa kerran täynnä näitä Syyvanian Peeheitä!
Aiemmin nämä tunnettiin Suomessa käsittääkseni nimellä Pikkaraiset. Siitä on jo aikaa.

keskiviikko 19. toukokuuta 2010

tiistai 18. toukokuuta 2010

London Eye





Täällä me ei käyty, mutta käytiin kyllä naapurissa eli London Aquariumissa. Samalla tuli kuvattua tietysti myös joen toisella puolella oleva Big Ben ja parlamenttirakennus. Tämä on kaikista Lontoon metropysäkeistä juuri se, missä ei mielestäni ole muuta kuin nähtävyyksiä. Ei ravintoloita, ei kauppoja - vain nähtävyyksiä! Lontooseen paremmin perehtynyt voisi varmaan olla eri mieltä.

maanantai 17. toukokuuta 2010

Hotellin kulmilta






Arkistoissa on aika lailla kuvia Lontoosta. Joten olkoon tämä blogissani Lontoo-viikko.
Tässä vähän kuvia hotellimme kulmilta Bayswaterista. Tai hieman Whiteleysin ostarin takana se hotelli oikeastaan oli. Onhan näistä kuvista sinne matkaa puolitoista kilometriä - Lontoon mittakaavassa lyhyt matka.
Bayswaterin metroasema oli meidän kotiasema. Ja Kensington Gardens oli meidän kotipuisto. Tosin jälkimmäisessä käytiin vain kerran.

sunnuntai 16. toukokuuta 2010

Vihreää siellä täällä




Lontoossa on monia hyviä puolia, kuten nämä "viherpubit". Siellä täällä pubien ovenpielet ja ikkunat on koristeltu ihanilla roikku- ja riippukasveila, jotka luovat tunnelmaa. Nää on jotenkin niin nätin näköisiä mielestäni.
Myös Neal`s Yard viehättää. Olen käynyt siellä vain kerran, ja oli koko paikka vähällä mennä ohi, sillä huomasin aivan sattumalta kuvia tästä paikasta Flickrissä. Oli sitten käytävä pari kuvaa nappaisemassa siellä itsekin. Nyt sinne on sitten jatkossa tietysti päästävä joka kerta, kun Lontoossa käy. Mieluiten siis kerran vuodessa, mutta käytännössä ehkä joka toinen tai kolmas...

lauantai 15. toukokuuta 2010

Viikon myöhässä


Olen aina poiminut omalle äidilleni valkovuokkoja äitienpäiväksi ja olen niitä saanut äitienpäivänä itsekin siitä lähtien kun esikoistyttö syntyi. Paitsi tänä vuonna. Kun niitä ei ollut! Mutta nyt ovat tällä viikolla nousseet. Joten on niitä sitten haettu vähän myöhässä. Mutta toki niitä on maljakkoon joka vuosi saatava.

perjantai 14. toukokuuta 2010

Monivuotisista iloa






Viime kesänä meillä istutettiin puutarhaan uusia kalliokasveja, kun oli ensin hankittu se "kallio" eli tilattu nettifirmasta iso röykkiä kiviä. Kyllä niitä muutama sata kiloa oli. Ja olis voinut tilata enemmän.
Kalliokasvien istuttaminen jatkuu myös tänä kesänä, nimittäin hädin tuskin on saatu kevätkesä vauhtiin, kun näitä kalliokasveja on jo putkahdellut esiin vaikka millä mitalla. Onnistui siis hyvin, vaikka onhan tuossa kalliossa kasveineen hoitamista, täytyy kitkeä ja semmoista. Luultavasti jo tänä viikonloppuna.
Myös ruohosipulit ovat jo kasvuvauhdissa ja raparperisatoa saanee korjata varmaan jo viikon, parin päästä.

torstai 13. toukokuuta 2010

Iltapala




Minitomaatteja ja minimozzarellapalloja, nami nami!

tiistai 11. toukokuuta 2010

Häälaatikko


Meillä on häihin jokseenkin kaksi kuukautta. Viime syksynä hääjutuille oli pieni pino. Nyt tarvitaan jo iso laatikko. Kotona oli valmiina sellainen vanha Ikean ruskeavalkoinen retrolaatikko. Väri ei oikein ollut häätyylinen, joten päällystin sen hyllypaperilla. Laatikko on aika iso. Juuri ja juuri yksi rulla riitti.

sunnuntai 9. toukokuuta 2010

perjantai 7. toukokuuta 2010

Pinkit löydöt







- Tildan korttipapereita iso vihkollinen Sinooperista
- äitienpäiväkortteihin kukkasia Tiimarista
- K-kaupasta pinkki kynttilä
- K-kaupasta myös noita lautasliinoja
- kai tässä kaikki viikon löydöt tuli jo esiteltyä - jaksais nyt vaan käydä niitä kortteja tekemään

torstai 6. toukokuuta 2010

Purnukoita






Purnukoita olla pittää!
Yksi on saatu entiseltä työkaverilta lahjaksi. Oli tuonut sen Pariisista, eikä tehnyt itse sillä enää mitään. Kai siinä oli alkujaan ollut suklaata tai jotain. Yhden olen tuonut Lontoosta, kauan aikaa sitten, varmaankin jotain 1991. Ja kolmas on kirpputorilöytö.
Eivät purnukat tietenkään tähän lopu, mutta tässä olivat sinisävyiset purnukat. Ehkä joskus voi esitellä muun värisiä.

keskiviikko 5. toukokuuta 2010

Maalaisromanttinen salalokerikko...






Tämä oli aivan täysin heräteostos viime kesänä. Pikkuinen lokerikko, josta paljastuu vielä toinen kerros lokeroita, kun lokerosta taivuttaa näkymään molemmat kerrokset. Tässä piilottelen pieniä askartelujuttuja, kuten helmiä ja naruja. Olisko tämä maksanut jotain kolme euroa. Joka sentin väärti kyllä!

maanantai 3. toukokuuta 2010

Liian kaunis saippua!



Tässä näin on ihana saippua, jonka ostin viime kesänä, ja jota en raaski käyttää. Tämä Isabella Smith Apothecary on käsittääkseni tanskalainen tuotesarja. Joten luultavasti olen ostanut tämän Rosariumista Kouvolasta. Vaikka en kyllä ole yhtään varma. Mutta nätti on, ei siitä mihinkään pääse.
Ei pitäisi näitä näin nättejä edes ostaa! Vai raaskiiko joku muka tällaisia oikeasti käyttää. En minä ainakaan. Mutta onpa sitten sillä virkaa edes koristeena. Ja kyllä tuo tuoksuukin aika hyvälle.

Ruukkuvarasto






Pääsiäisenä ja jouluja ja ehkä muutaman muun kerran vuodessa muutoinkin tarvitsee kukkien suojaruukkuja tavallista enemmän. Muulloin ne ruukut sitten ovat tyhjänpanttina eli pinossa askarteluhuoneessani. Aika kivannäköisiä pinoja tosin, vaikka täytyy tunnustaa, että tämä ruukkupino on yleensä pöydän alla lattialla...

sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Lapsen kanssa Lontoossa







Toissa syksynä lomailtiin viikko Lontoossa. Esikoinen oli silloin vuosi ja seitsemän kuukautta, junioriina oli reissussa mukana hänkin, äidin masussa. Olin käynyt Lontoossa lapsetonna varmaan lähemmäs 10 kertaa, mutta silti reissu pikkuisen kanssa jännitti. Jouduttiin esimerkiksi ostamaan uudet, kevyet rattaat. Metrossa aika monella asemalla oli jo hissit, mutta yhtä monelta ne puuttuivat. Yksi kantoi tyttöä, toinen vaunut. Ei se alasmeno mitään, mutta se ylös kipuaminen. Kyllä käsivarsissa tuntui.
Metrorumbaa lukuunottamatta vaunut olivat tosi kätevät. Niihin kun saa paitsi lapsen, myös ostoksia! Ei tarvitse itse kantaa.
Tyttö viihtyi Lontoossa hyvin, vaikka olikin niin pieni, ettei nähtävyyksistä perustanut. Ainoa, mistä tykkäsi, oli London Aquarium. Myös Hamleysin lelukauppa oli mieluisa paikka. Kensington Gardensissa pulut olivat kova juttu ja myös kaikenlaiset kadunlakaisuhärvelit olivat mieleen.
Tytölle meillä oli omat eväät mukana. Tuo on aina ollut huono syömään ravintoloissa. Jotain sämpylöitä kyllä vähän mussutti, mutta muuten söi reissua varten ostettuja valmisruokia ja -puuroja.
Päiväunet hoituivat kätevästi on-the-road. Ei haitannut keskustan meteli. Pisimmillä nokosilla taisi olla mittaa kolmisen tuntia. Meillä oli reissua varten ostettu valjaat. Suomessa niitä ei ole käytetty, mutta reissussa olivat tosi kätevät, esim British Museumissa, Natural History Museumissa ja London Aquariumissa.
Ennen matkaa yritettiin varata hotellihuoneeseen pinnasänky tai nyt edes joku lastensänky. Sellaista luvattiinkiin, mutta eipä ollut. Rakensimme itse tytölle oman sängyn parisängyn peitosta ja huoneessa olleesta lisäpeitosta lattialle parisängyn ja seinän väliin. Petivaatteet meillä oli tietysti omasta takaa. Ja näin saatiinkin aikaiseksi pehmoinen punkka!
Kovasti sitä aina varoitellaan kaupunkilomista taaperoiden kanssa, mutta meillä reissu meni ihan hyvin. Mennessä ja tullessa lennot oli varattu niin, että olivat vähän normaaleja päiväunia myöhemmin. Siihen asti kun sai pidettyä tytön hereillä, kyllä uni maistui koneessa. Kotimatkalla nukahti kun kone rullasi kiitoradalla ja heräsi vasta 15 minuuttia ennen laskeutumista.
Nyt sitä tietysti jo mietitään, miten sujuu loma kahden lapsen kanssa. Vielä ei ole uskallettu lähteä. Mutta jos vaikka 2011 jossain kävisi. Lontoo voisi olla kiva, kun sieltä on jo vähän kokemusta ;)