sunnuntai 2. toukokuuta 2010

Lapsen kanssa Lontoossa







Toissa syksynä lomailtiin viikko Lontoossa. Esikoinen oli silloin vuosi ja seitsemän kuukautta, junioriina oli reissussa mukana hänkin, äidin masussa. Olin käynyt Lontoossa lapsetonna varmaan lähemmäs 10 kertaa, mutta silti reissu pikkuisen kanssa jännitti. Jouduttiin esimerkiksi ostamaan uudet, kevyet rattaat. Metrossa aika monella asemalla oli jo hissit, mutta yhtä monelta ne puuttuivat. Yksi kantoi tyttöä, toinen vaunut. Ei se alasmeno mitään, mutta se ylös kipuaminen. Kyllä käsivarsissa tuntui.
Metrorumbaa lukuunottamatta vaunut olivat tosi kätevät. Niihin kun saa paitsi lapsen, myös ostoksia! Ei tarvitse itse kantaa.
Tyttö viihtyi Lontoossa hyvin, vaikka olikin niin pieni, ettei nähtävyyksistä perustanut. Ainoa, mistä tykkäsi, oli London Aquarium. Myös Hamleysin lelukauppa oli mieluisa paikka. Kensington Gardensissa pulut olivat kova juttu ja myös kaikenlaiset kadunlakaisuhärvelit olivat mieleen.
Tytölle meillä oli omat eväät mukana. Tuo on aina ollut huono syömään ravintoloissa. Jotain sämpylöitä kyllä vähän mussutti, mutta muuten söi reissua varten ostettuja valmisruokia ja -puuroja.
Päiväunet hoituivat kätevästi on-the-road. Ei haitannut keskustan meteli. Pisimmillä nokosilla taisi olla mittaa kolmisen tuntia. Meillä oli reissua varten ostettu valjaat. Suomessa niitä ei ole käytetty, mutta reissussa olivat tosi kätevät, esim British Museumissa, Natural History Museumissa ja London Aquariumissa.
Ennen matkaa yritettiin varata hotellihuoneeseen pinnasänky tai nyt edes joku lastensänky. Sellaista luvattiinkiin, mutta eipä ollut. Rakensimme itse tytölle oman sängyn parisängyn peitosta ja huoneessa olleesta lisäpeitosta lattialle parisängyn ja seinän väliin. Petivaatteet meillä oli tietysti omasta takaa. Ja näin saatiinkin aikaiseksi pehmoinen punkka!
Kovasti sitä aina varoitellaan kaupunkilomista taaperoiden kanssa, mutta meillä reissu meni ihan hyvin. Mennessä ja tullessa lennot oli varattu niin, että olivat vähän normaaleja päiväunia myöhemmin. Siihen asti kun sai pidettyä tytön hereillä, kyllä uni maistui koneessa. Kotimatkalla nukahti kun kone rullasi kiitoradalla ja heräsi vasta 15 minuuttia ennen laskeutumista.
Nyt sitä tietysti jo mietitään, miten sujuu loma kahden lapsen kanssa. Vielä ei ole uskallettu lähteä. Mutta jos vaikka 2011 jossain kävisi. Lontoo voisi olla kiva, kun sieltä on jo vähän kokemusta ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti