lauantai 31. maaliskuuta 2012

Meandin paketti

Kävin kolmisen viikkoa sitten me & i :n vaatekutsuilla. Voi mitä ihanuuksia... Tämmöisiä meille sieltä kotiutui.  

Viisivuotiaalle vihreä keväthamonen/pusero sekä pinkit haaremihousut. Kolmivuotias tosin ehti jo pitää noita housuja, ja hyvin sopivat hänellekin.

Viisivuotiaalle sammakkopaita. Myös tämä on polvipituinen ja varmaankin housujen tai legginsien kanssa tätä pitää. 

Myös tämä punainen on sieltä kutsuilta ja sekin on sellainen paitulipituinen. Tuo oikeanpuoleinen on ostettu Meandin vaatekutsuilta viime syksynä ja on ollut kovin suosittu. Molemmat tytöt, 3 ja 5, ovat sitä pitäneet.

Pääsiäiskukkia

Tulppaaneja marketista, kaksi kimppua vitosella. Toinen meni mummolaan.

Perunanarsissit on kevään lemppareita. Niin ihania. Marketista ovat nämäkin. Kun ostin ne, oli kukkasilla kokoa vain muutama sentti. Ne kasvavat ihan älyttömän nopeasti. Siitä taitaa olla viikko kun ostin ne ja nyt ovat noin isoja.

Tässä perunanarsisseja vähän lähempää.

Näitä on ostettava joka kevät. Olen istuttanut näitä myös puutarhaan ja kunhan kevät etenee, niitä ilmestyy sinnekin. Nämäkin luultavasti päätyvät aikanana puutarhaan, missä ne sitten vuoden päästä kukkivat.

Käytiin viime sunnuntaina synttäreillä ja vietiin päivänsankarille muumimuki. Kortti omaa tekoa Tildan aineksista.

sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Kesäsuunnitelmia

Perjantaina tulla tupsahti uusi Viherpeukaloiden kesäkuvasto. Pihalla on lunta vaikka kuinka, mutta sehän ei suinkaan estä suunnittelmasta kesän puutarhajuttuja. Samalla voi kaivella arkistoista kuvia viime kesän kukkajutuista.

Kuvastossa oli runsaasti sekä yksivuotisia että monivuotisia kasveja. Mitähän sitä tilaisi?

Vai menisikö käymään paikan päällä, se Viherpeukaloiden toimipiste kun on aivan tässää muutaman kilometrin päässä. Kesällä me käydään tosin aika paljon myös Mustilan Taimitarhoilla.

Tämä pieni osa puutarhasta on jo aika hyvällä mallilla. Siinä kasvaa paljon monivuotisia kalliokasveja, joten tähän ei tarvinne enää etsiä mitään uutta.

Nämä syreenipensaat on istutettu 70-luvun alussa, kertoi talon aiempi asukas. 

torstai 8. maaliskuuta 2012

Pariisi mielessäin

Olen katsellut viime viikkoina Pariisista kivaa hotellia tai loma-asuntoa. Olen vähän kallistumassa jälkimmäisen puolelle. Meidän poppoo ei ole koskaan käynyt Pariisissa, mutta nyt on suunnitelmissa piipahtaa siellä loppukesästä tai syksyllä. Ajankohtaa ei vielä ole päätetty.

Innostuin Pariisin reissusta katsellessani Norwegianin lentotarjouksia. Neljän hengen menopaluulennot Pariisiin vain noin 450-500 euroa. Se on monta sataa halvempi mitä aiemmin löytämäni edullisin vaihtoehto.
Tytöt tietysti toivovat käyntiä EuroDisneyssä.  Saa nyt nähdä!

Luin yläasteella ja lukiossa ranskaa jokusen vuoden, mutta epäilen, että vähäinen kielitaitoni on vuosien saatossa kyllä hävinnyt ihan tyystin! Toivottavasti siellä pärjää englannilla...

Niistä hotelleista. Olen selannut ja selannut, mutta mieluista ei ole löytynyt. Sitten äkkäsin, että Pariisista voi myös vuokrata loma-asunnon. Se voisikin sopia paremmin pikkulapsiperheelle.
Kaupunkiloma vaunujen kanssa on meille jo tuttu juttu, käytiin muutama vuosi sitten Lontoossa. Yksi natiainen oli vaunuissa, toinen vielä äidin mahassa.
Mitään ei ole vielä varattu,  mutta suunnitelmat ovat täydessä vauhdissa. On tästä reissusta jo kulujakin koitunut ainakin sen verran, että jouduin maksamaan kirjastoon 12 euroa kahdesta myöhässä olleesta Pariisin matkaoppaasta!
kuvat: flickr, google, feelParis

keskiviikko 7. maaliskuuta 2012

Kukkapöytä

Olen joutunut tahtomattani kokoamaan olohuoneeseen senkin päälle muutamia kukkaruukkuja. Helmililjat ehtivät kasvaa päivän verran makuuhuoneen ikkunalaudalla, kunnes huomasin, että kissa kiipeää sinne niitä järsimään. Joten oli nostettava myös helmililjat olohuoneeseen. Tämä siis ei ole sisustuksellinen, vaan lähinnä pakon sanelema ratkaisu. 

Viikonlopuksi pitänee ostaa uusia leikkokukkia. Nämä eivät sinne asti taida selvitä:-)

Pikkuväki heräsi tänään(kin) seitsemältä, ja minäkin olin jalkeilla jo 07.05 vaikka lomalla olenkin. Tuosta ei mennyt kuin kymmenisen minuuttia, kun päätin, että aamupala saa odottaa. Mokkapalojen tekoon! Kuten joku jo saattaa kuvasta arvata, tuohon ei ole käytetty mitään VanHoutenin ytyä kaakaojauhetta, vaan O´Boyta... Jep, se VanHouten oli meiltä loppu, joten ei auttanut kuin lusikoida sinne tupla-annos maitokaakaojauhetta ja vieläpä tupla-annos vahvaa kahvia. Eivät nuo taida olla ihan perinteisten mokkapalojen värisiä, mutta sinne päin!

tiistai 6. maaliskuuta 2012

Kirppislöytö

Käytiin eilen pitkästä aikaa Kuusaan Kirppiksellä. Sieltä tein tällaisen löydön. Kuusi euroa maksoi, joten olihan tuo otettava parempaan talteen. Oli vieläpä valmiiksi valkoinen.
Sen verran sitä tuunasin, että pääsiäistä silmälläpitäen leikkasin Cath Kidstonin kankaista vasempaan oveen Happy Easter -tervehdyksen. Kukat ovat vähän jo vanhentuneet, mutta helmililjojen kasvua odotellessa saa kelvata.

Pääsiäistervehdys on liimattu tähän EriKeeperillä ihan hentoisesti eli kirjaimet saa pääsiäisen jälkeen helposti pois, ja tämän kukkatelineen voi sitten siirtää kesäksi kuistille.

Aivan nuppuisia vielä ovat...

Postipoika oli tuonut Glorian Kodin ja Dekon. Jos illalla sitten lukisi. Päivällä tuntuu olevan kaikenlaista tekemistä, vaikka kuinka talvilomaviikko onkin.

maanantai 5. maaliskuuta 2012

Kevääksi ja kesäksi Hennesiltä

Kevään perinteinen Hennes-paketti tulla tupsahti pari viikkoa sitten. Tässä paketin satoa. Huppari viisivuotiaalle. 
Tässä takkia hieman viileämmäksi kesäpäiväksi.

Kolmevuotiaan huppari.

Tää oli katalogin kuvassa niin kivan näköinen, mutta kun sen laittaa päälle, se on aika lailla ryhditön ja sellainen lötkö. Mietin jo, että tästä voisi tulla vaikka lämpiksi kevätpäiviksi sellainen hiekkalaatikkotakki. Aika rytky tuo on! Mutta mistäs sitä aina kuvista tietää, millaisia ovat. En viitsi takaisinkaan laittaa, kun tyttö tuosta kuitenkin tykkää ja se  mahtuu päälle ihan hyvin.

sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Projektia pukkaa

Näistä kangaspaloista on tulossa alkuviikosta jotain pääsiäiseen liittyvää...

Tyyny ja peitto

Täällä jatketaan väkerryslinjalla. Joka päivä jotain pientä nukeille. Tänään ompelin pikavauhtia barbille tyynyn ja peiton. Kutomuksiakin on tehty, mutta niistä lisää taas tuonnempana.
Huomasin, että mulla on tullut alkuvuonna luvattoman vähän päivityksiä. Pitäisi varmaan ryhdistäytyä! Joten lupaan, että ainakin seuraavaan sunnuntaihin saakka päivitän blogia joka päivä. Onhan tuota lomalla aikaa.

lauantai 3. maaliskuuta 2012

Talviloman alkaessa

Mulla on ensi viikko töistä talvilomaa. Aivan ihanaa! Olen ollut jo tämä viikon ihan talvilomatäpinöissä:-) Puolessavälin viikkoa ostin Prismasta pienen lankakerän, mistä ajattelin tehdä tyttöjen nukeille vaatteita. Barbi kuulemma oli vaatteita vailla. 

Vaikka tytöt toivoivat barbin päiväpeittoa, niin kudoin kuitenkin barbille kaulahuivin, pipon ja olkaimettoman mekon.

Missään ei ole mitään ohjeita, kuten ei meiksin kutomuksissa yleensäkään. Silmukoita on luotu sopivaksi katsottu määrä. Hieman yli puolessavälin työtä kavensin koko pituudelta aina kaksi silmukkaa yhteen eli silmukoiden määrä väheni puolella. Sitten taas vähän kutomista, kunnes työ pääteltiin. Helppoa ja vaivatonta tällaiselle harvoin kutovalle.

Kaulahuivin kudoin ensimmäisenä.
Kolme iltaa tähän asukokonaisuuteen meni, tai no tunti ja risat joka illasta. Malttaisikohan kutoa talvilomalla joka päivä jotain?! Tytöt ainakin kovasti toivovat barbille lisää äidin kutomia vaatteita. Vähän jo lupailin iltapukua.

Tytöt viettivät viikolla synttäreitä, ja tässä barbin seurana pari lahjaksi tullutta Disneyn prinsessaa.