tiistai 14. helmikuuta 2012

Ystävänpäivälahja

Töistä kotiin tullessamme meitä odotti kirje Maanmittaustoimistosta.
Kirjeessä kerrottiin, että meidän omakotitonttimme maihin kuuluu myös osa pienestä lammesta tässä noin 10 kilometrin päässä meiltä, Voikkaan ja Valkealan välissä.
Kyllähän tuo Kymijoki menee tuossa vieressä ja meillä on (joskin käyttämätön) venepaikka sielläkin, mutta tämä oli ihan täysi yllätys, että omistetaan myös pala lampea!
Eipä tässä ystävänpäiväksi miehen kanssa ehditty mitään hankkiakaan (paitsi pieni pullo kuoharia), niin tämä lampi olikin aivan mainio ystävänpäivälahja, joskin Maanmittaustoimistolta:D
Kirjeen mukaan pala lammesta on lohkaistu osaksi tämän tontin maita jo vuonna 1849, eli kovin tuoreesta asiasta ei ole kyse. Se on tiedetty, että meidän talon paikalla on ollut asukkaita 1910-luvulla, mutta nyt tuli sitten uutta tietoa, eli on tässä ollut asukkaita paljon aiemminkin, jo 1840-luvulla. Me on asuttu tässä vuodesta 2005, eli aivan pienen pieni hetki tämän tontin koko historiasta. Kuinhan paljon asukkaita tällä paikalla on ollutkaan?
Tuo lampi ei ole ihan valtavan syrjässä, koska se näkyy myös Google Mapsista - tietysti piti heti katsoa. Tuo kuva on huhtikuulta, eli lampi ei ole ihan parhaimmillaan, kun jäät ovat vasta sulamassa.
Päätettiin, että on ehdottomasti tehtävä kesällä tuonne omalle yllätyslammelle retki. Meidän lisäksi lammella on kymmenkunta muutakin omistajaa. Joten ehkä tuosta lammesta on meidän osuutta sellainen kylpyammeellinen;-)
Lammella on kokoa 0,34 hehtaaria eli aika pieni lätäkkö se on, mutta oikein veikeä ystävänpäivän yllätys silti:) 

2 kommenttia:

  1. Onnittelut lammen osakkuudesta. Voit käydä syksyllä kerään karpaloita/puolukoita sieltä ja kehaista että omalta maalta keräsin =)

    lammesta voin sen verran kertoa että en suosittele ihan sen rantaviivaan menevän sillä se on hyvinkin pettävää.. kun ns.suolampi on mutta varovainen siellä mättäältä mättäälle hyppelehtii. Muori osannee kertoa enemmin mutta tietänet sen paikan missä on se "vuori" voikkaantiellä kun siitä sinne multamäkeen mennään. Siinnä tien toisel puolella tuo on..

    VastaaPoista
  2. Juu, tuo näyttääkin sellaiselle, että ei oikein passaa ottaa pyyhettä mukaan ja käydä pyyhkeen päälle ottamaan aurinkoa lammen reunalle :D
    Onhan siitä monasti ohi ajettu.

    VastaaPoista