torstai 29. huhtikuuta 2010

Eiliset kirppislöydöt





Valkoinen norsu-kirjeteline, tasan euron. Ruusuinen tyynyliina, 50 senttiä. Ruskea pieni pitsiliina, 80 senttiä. Näin monta kivaa tavaraa kirppikseltä maksoi yhteensä 2 euroa 30 senttiä. Olin kyllä tosi tyytyväinen löytöihini! Kannatti piipahtaa.

keskiviikko 28. huhtikuuta 2010

Ne olikin "kesäkattiloita"




Ilmankos en löytänyt eilen Hackmanin sivuilta retrokattiloita... Siellä ei sen nimisiä olekaan. Nämä ovatkin kesäkattiloita. Kiitokset Juliet Jonesille linkistä :)

tiistai 27. huhtikuuta 2010

Limenvihreää




Yleensä tuon tänne vain omia kuviani, mutta nyt oli pakko laittaa tämä, kun löytyi tällainen limenvihreä Jamie Oliver -paistokasari. Oikeastaan etsin kuvia Hackmanin uudesta kesän retrokattilaparista, missä on kattila ja pikkukasari. Niitä kuvia ei mistään silmään sattunut, tämä sen sijaan löytyi. Tätä kyllä ei tarvitsisi piilottaa kaapin perälle. Aivan ihana toi väri... Kaikki ei arvatenkaan tällaisesta väristä tykkää, mutta mun mielestä kyllä tässä kyllä on sitä jotain aina väriä ja muotoilua myöten.

Kirppislöytöjä






Askartelut ja kutomiset ovat jääneet viime aikoina vähemmälle. Ei ole sitten saanut aikaiseksi minkäänlaisia tuotoksia, mitä kuvailla tai mistä kertoa. Joten täytynee esitellä kirppislöytöjä parin viikon takaa.
Koko satsi maksoi yhteensä noin 16 euroa, kolmesta eri pöydästä nämä keräsin. Tuo ruskea paita ranskalaisella tekstillä on kolmivuotialle, vaaleanpunainen jenkkitakki taas yksivuotiaalle. Jenkkitakki taisi maksaa 1,50eur ja olisko tuo pusero ollut euron. Nuo isommat kuvan vaatteet sitten maksoivat 50snt-2,50eur.
Meillä suositaan kirpputoreja aika paljon, koska olen niin laiska tilaamaan Huutiksesta nykyisin. Ja e-Baystä en jaksa tilata senkään vertaa. Kirppis on malttamattoman valinta, siellä kun sen tuotteen saa mukaan heti. Meillä lapset saavat eniten varmaan uusia vaatteita, sitten heti toisena tulevat kirppisvaatteet ja kolmantena nettikaupoista tilatut vaatteet. Esikoinen kun oli vauva, niin huutelin Huutiksesta aika paljon kaikenlaista, mutta nyt se on jäänyt.

sunnuntai 11. huhtikuuta 2010

Putki katki




Lupasin reilu kuukausi sitten itselleni, että päivitän blogiani tähän päivään saakka joka ikinen päivä. Niin sitten teinkin, vaikka välillä meni kyllä täpärälle. Muutamina iltoina päivitin blogia hampaat irvessä lähempänä puolta yötä, vain jotta ei olisi päivittäinen putki katkennut. Mutta nyt menee putki poikki, ei voi mitään. Huomisesta lähtien päivitystahti hiljenee aika lailla, sillä palaan hoitovapaalta töihin. Vaikka tänään olen jo kertaalleen tänne raapustanut, laitan vielä toisenkin sepostuksen ja tällä kertaa sapuskaan liittyvään. Tein päivällä salaatin. Tässä vähän ohjetta:

Helppo ja raikas kanasalaatti

Kiinankaali
Kanaa ( esim broilerin rintafile pilkottuna)
Pari tomaattia
Viinirypäleitä pari kourallista
Pieni broccoli
Mehukas päärynä

Keitä broccolit ja käristä broilerin filepalat. Tällä välin kun kattilassa ja paistinpannulla tirisee ja porisee, pese ja pilko kiinankaali, tomaatit, viinirypäleet ja päärynä. Lisää joukkoon broilerinpalat ja broccolit. Tarjoa mieluisan kastikkeen kanssa!

Tulipa kokeiltua tätäkin



Tykkään kutoa kutosen ja ysin puikoilla, enpä juuri sitä pienemmillä. Olin siis heti menossa mukana, kun lankakauppias esitteli putiikissaan lankaa, joka olisi vaikka kuinka nopeaa kutoa. Ja tottahan tuo puhui, kyllä tämä ihan parissa illassa valmistui, vaikka pituutta on melkein kaksi metriä. Eikä kerästä mennyt kuin puolet.
Huivi tämä siis on, ja näyttää kaulassa paremmalta mitä tässä kuvassa. Mutta otin tämän kuvan, jotta näkyy millaista jälkeä tuosta erikoislangasta tulee. Saisi tästä muunlaistakin tehtyä, mutta minä nyt kudoin ihan oikeeta koko ajan. Ai niin, puikoilla oli ihan huikeat kuusi silmukkaa! Mutta kyllä se huivin leveydeksi riitti. En taida tällaista lankaa enää ostaa, mutta tulipa kokeiltua. Onhan näitä tämän tyyppisiä vaikka minkä värisiä olemassa.
Puikkojen koolla ei ole käsittääkseni hirveästi väliä, vaikka se koko kyllä vaikuttaa lopputulokseen jollain tapaa, kuulemma - tiedä sitten miten! Tämän huivin tein ysin puikoilla.

lauantai 10. huhtikuuta 2010

Kerrankin ajoissa





Äitini ei käy netissä, ei bloggaa, eikä feisbuukkaa, joten ei kai haittaa, jos paljastan, mitä hän saa äitienpäivälahjaksi... Tänä vuonna paketista paljastuu Herman Lindqvistin kirjoittama kirja Madame de Pompadour. Kirjakerholöytöjä. Lahjakassi taas on Lahden Sokokselta. Jotenkin sopii juuri tuon kirjan lahjapaketiksi aivan täydellisesti - tokkopa on madame de Pompadourillakaan noin hienoa ollut :-)
Jos ensin antaisi kirjan äitienpäivälahjaksi ja sitten vaikka joskus kesällä lainaisi ja lukisi itsekin.

Päivän löytö




Nää lähti Sokkarilta matkaan - siitäkin huolimatta, että ostosreissulla oli mieskin mukana, joka kysyi, että miksi pitää ostaa myös tuo litran kannu, eikö riitä, että käyttää tuota puolen litran kannua kaksi kertaa... Johon minä totesin, että en taida käyttää näistä mittaamiseen kumpaakaan, koristeeksi ovat tulossa :-)
Ostin myös pienen siivilän, jota en myöskään aio koskaan mihinkään hyödylliseen käyttää. En edes saanut aikaiseksi ottaa vielä siitä kuvaa.
Kyllä se on niin, että ei sitä koskaan toisi kaupasta kotiin yhtään mitään, jos joka tavaran kohdalla miettisi, kuinka hyödyllinen se oikeasti on! Tai ainakin shoppailu olisi paljon tylsempää :-)

perjantai 9. huhtikuuta 2010

Kevätilmettä




Prisman-reissulla on aina pakko piipahtaa kukkaosaston kautta. Eihän sieltä nyt joka kerta tule kukkia ostettua, mutta joskus löytyy sitten enemmänkin, kuten viime reissulla, jolloin kassalle oli kiikutettava sekä tulppaanikimppu että ruukkukukka. Keittiön vanhan uunin päällä ne nyt kököttävät.

torstai 8. huhtikuuta 2010

Kesä ja kukkaset








Tulis jo kesä ja kukkaset... Mutta ei, lunta vaan riittää. Kohdassa, jossa viime keväänä tähän aikaan oli jo nuppuja, on nyt vain lunta ja vielä lisää lunta.

keskiviikko 7. huhtikuuta 2010

40-luvun tunnelmaa






En tiedä, miltä ajalta tämä liina on, mutta näyttäis olevan samanlainen, mitä oli paljon suomalaiskodeissa 40-luvulla. Kirpputorilta tämän bongasin. Maksoi euron ja 50 senttiä. Oli ehdottomasti otettava talteen, koskapa on niin ihanan värinen, tuollainen vanhanaikainen, ja sopii aika hyvin meidän olohuoneeseen. Ehdinkin jo vähän kyllästyä meidän entisiin olkkarin pöydän ruskeisiin tabletteihin ja paljettiliinaan...

tiistai 6. huhtikuuta 2010

Neula käteen



Kangaspala kudottu, vuorikangasta ostettu. Viikon projektina ommella tuo vuorikangas kiinni. Jos sitä vaikka saisi loppuviikkoon mennessä kassin valmiiksi, tiedä häntä. Mutta mitään en voi itselleni luvata, aika touhuviikko menossa. Ja pitäisi ne kahvatkin ostaa. Olen vasta käynyt katselemassa, enkä ole mieluisia vielä nähnyt.

maanantai 5. huhtikuuta 2010

Valoa yössä







Lasten mentyä nukkumaan, sytytettin eilen illalla olohuoneen pöydälle kynttilöitä ja kilistettiin lasilliset!

sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

lauantai 3. huhtikuuta 2010

Lisää pupuja




Näitä meillä on. Paljon eri värisiä ja kokoisia pääsiäispupuja! Uusin tuttavuus on tuo punavalkoinen kangaspupu paikalliselta kirpputorilta.

perjantai 2. huhtikuuta 2010

Pääsiäispupuja





Nyt niitä on liikkeellä!

torstai 1. huhtikuuta 2010

Vihreetä






Vihreä on yksi suosikkiväreistäni kodin sisustusesineissä. Ei meillä ole mitään isoa vihreää, kuten sohvaa tai tapetteja, eikä varmaan tulekaan, mutta kupeissa ja kipoissa vihreää on aika lailla. Pääsiäisen aikaan vihreää on tietysti tavallista enemmän.