sunnuntai 28. helmikuuta 2010

1 ja 3



Meidän tytöillä on ikäeroa kaksi vuotta ja yksi viikko. Esikoinen täytti kolme vuotta viime torstaina, kuopus täyttää vuoden ensi torstaina. Ei oikein viitsi kutsua samaa porukkaa kylään viikon välein samoissa merkeissä, joten tytöt saivat yhteissynttärit. Varmaan saavat ensi vuonnakin.
Tänä vuonna tyttöjen synttäreille saapui lähes parikymmentä sukulaista ja tuttavaa. Oli mummoja, kummeja, tätejä, setiä, serkku ja pikkuserkkuja.
Nämä synttärit muistetaan myös siitä, että osa vieraista juuttui kotiinlähtöä tehdessään autoineen pihamaalla hankeen... Joten näillä taaperokekkereillä tarvittiin kakkulapion lisäksi myös sitä vähän isompaa lapiota:-)

The Bouquet Residence




Synttärikahvipöydän kukkakimppu haettiin Ruusupuusta, kuten useimmat kimput meille. Paitsi nyt tavaratalojen Kaksi kimppua vitosella -kimput, joita ei voi vastustaa... Kyllä niitäkin synttäreillä näkyi.

Mr Snowman






Täytekakun meillä ideoi ja koristelee talon isäntä. Tänä vuonna tarjolle asetettiin lumiukkokakku. Vieras vieraalta kakku hupeni parempiin suihin, ja viimeisten vieraiden saapuessa jäljellä oli vain pää ilman pipoa. Mutta kyllä me toki kerroimme vieraille, mitä kakku oli muutamaa tuntia aiemmin esittänyt.

torstai 25. helmikuuta 2010

Maailman ihanin piparipurnu


Se on tämä, Whittardin purnukka Lontoosta!
Kuten englantilaisten leipomusten ja makeisten kanssa usein, purkit jäävät mieleen paremmin, kuin se maku... Eivät nämäkään keksit kaksisia olleet, mutta sen kyllä arvasin jo purkkia ostaessani.
Pipareista ei ehditty syödä puoliakaan, kun jo kiikutin purkin askarteluhuoneeseen koristeeksi.
Mikään järkevän matkailijan valinta tämä ei ole. Purnukka ahmaisi matkalaukusta villapaidan verran tilaa. Se on noin maitotölkin korkuinen, paljon leveämpi vain. Mutta mitäpä tuolla enää on väliä, kun purkki on ollut onnellisesti kotona jo kohta kaksi vuotta.

Harvinainen valoilmiö





Tänä talvena lumesta ei ole ollut pulaa, mutta auringonpaisteestapa on. Askarteluhuone sai nauttia tästä harvinaisesta kevätvieraasta sen verran aikaa, että kipaisin hakemaan kameran.
Aurinko on tähän aikaan vuodesta vielä niin alhaalla, että luonnon valo lankeaa askartelijalle kauneimmillaan.

Laukun tekoon




Askarteluhuoneessa odottaa useampikin kirja, jota pitäisi käydä lukemaan inspiraation toivossa. Muutama on jo luettukin. Ensimmäisenä työlistalla on Cath Kidstonin Sew-kirjan myötäjäisinä tullut kangaspaketti, josta saa väkerrettyä itselleen suloisen kassin. Myös Tilda-kankaita on hankittu, tarkoituksena ryhtyä tuumasta toimeen kevään edistyttyä.

tiistai 23. helmikuuta 2010

Lämpimiä sävyjä




Maanläheisiä sävyjä meillä on erityisesti olohuoneessa, mutta myös lastenhuoneen ikkunalaudan pehmoisissa asukkaissa sekä askarteluhuoneessani vanhassa käsilaukussa.
Tanskalaisromanttinen vaalea tyyli kiehtoisi kyllä, mutta mikä siinä onkin, että kaupasta tulee aina raahattua beigeä, ruskeaa ja jopa kuparin ja kullan mattakimallusta. Mutta ei sitä valkoista.

My Former Crafts Corner




Vanha askartelunurkkaukseni. Uusi askarteluhuone ei vielä kestä täysin päivänvaloa, joten kuvat tulevat vanhasta, jo pari vuotta käytössä pois olleesta nurkkauksesta.
Värimaailma on sama uudessakin askartelupisteessä.
Vanha valkoiseksi maalattu pikkulaatikko on äitienpäivälahja toissa vuodelta.

Aidot ja feikit


maanantai 22. helmikuuta 2010

Neitosten valtakuntaa



Tytöt saivat viime kesänä naapuriltamme lahjaksi hienon lapsille tehdyn lipaston. Naapurimme on sen itse käynyt nikkaroimassa Eemelin Verstaalla. Kuvasta sitä on vaikea huomata, mutta tällä lasten hyllyllä on korkeutta vain noin 150 senttiä. Meni tovi, että silmä tottui siihen!
Lipasto oli meille tullessaan turkoosi. Tyttöjen huoneeseen ei tumma turkoosi tosiaankaan sovi, joten lipasto maalattiin hennon vaaleanpunaiseksi.
Oranssi torni taas on varmaankin yksi miljoonasta vastaavasta, mitä suomalaiskodeissa on... Pupunaulakko on vähän harvinaisempi, mutta paljon on niitäkin kaupaksi mennyt. Molemmat Ikeasta.

Animal Prints

Ei, meillä ei ole tämän näköistä olohuonetta, mutta joskus on ollut. Hyvin lyhyen aikaa. Sen verran aikaa kuitenkin, että ehdin ottaa kuvan. Pöytäkin on myyty ja kynttilä poltettu. Matto sentään on vielä tallella.

Remembering Christmas





Joulusta on aikaa, mutta laitanpa silti tänne pari tuokiokuvaa tuosta juhlavasta vuodenajasta. Kerran menee lähes vuosi ennnen seuraavaa joulupäivitystä!
Tässä siis paria jouluista kuvaa kotoamme vuodelta 2009.

Pastellia pirpanoille



Yksi- ja kolmivuotiaat siskokset saivat joulupukilta lahjaksi nätit tuolit, jotka pukki oli käynyt hakemassa Ikeasta. Ja näiden uusien Ikean-tuolien alle tarvittiin matto. Kaupasta ei sellaista viitsitty lähteä edes etsimään -ei olisi sopivan väristä löytynyt kuitenkaan- joten ei kun itse sellaista kutomaan. Ja ihan tuo parissa tunnissa valmistui käsityöpajalla.

Uniikkikappale


Kun Pentik Paviljongin uudistettu myymälä Kuusankoskella avasi ovensa noin vuosi sitten, oli kaupan myös uniikkeja Anu Pentikin suunnittelemia vateja. Toki sellainen oli käytävä hakemassa kokoelmiin. Tässä omassa kappaleessani on aivan ihanat värit. Olisi pitänyt ostaa niitä lisää! Erilaisia ne olisivat tietysti olleet, mutta samat, hurmaavat värit jokaisessa ja melkein samanlainen kuvio.

Pieniin jalkoihin

Suloiset säärystimet, jotka tein viime keväänä kaksivuotiaallemme.

Milk Power


Kaksi tyhjää maitopurnukkaa, koristepaperinenäliinoja, vähän decoupageliimaa, sakset ja pensseli. Tässä tulos.

Palapeli



Useista eri paloista koottu pieni pussukka.

Pussukat



Nelosen puikoilla kudottu pussukka. Vuorikangas Cath Kidstonia.

Decoupage


Kuka tällekin on keksinyt suomenkielisen nimen, lautasliinatekniikka! Onhan se tietysti varsin osuva, mutta tylsän kuuloinen. Onneksi lopputulos ei ole tylsä. Jälleen Cath Kidstonia hyödynnetty ja Ihriä taitaa myös näkyä käytetyn.

So Silver

Synttäripaketissa hopeanarua ja ohuttakin ohuempaa moneen kerrokseen käärittynä.

Maaliskuussa aurinko jo paistaa


Kepeän keväiset värit tässä kortisssa. Lahjapaketissa vieläkin keveämpää, sellofaania.

Yksivuotiaalle


Yksivuotiaan pojannaskalin korttiin on käytetty Cath Kidstonin tapettia. Samalla kortti toimii myös paketin päällyksenä. Jolloin varsinainen paketti voi olla vaikka vähän ohuemmastakin materiaalista.

38



Tammikuussa synttäreitään juhlivan kortti voi ollakin vähän talvinen väritykseltään.
Lahjat pakattiin koriin ja kori kääräistiin sellofaaniin. Siinäpä se.

21

Keväinen kortti synttäreitään viettäneelle miehen siskolle. Decoupage-tekniikalla osin toteutettu.

30

Päivänsankari sai myöhästyneet onnittelut pyöreiden vieton johdosta.

Do Re Mi



Muskarin kevätjuhlassa tyttö ojensi opettajalle kimpun kesäisiä kukkasia sekä pienen kortin.

Happy Birthday!

Tämän paketin sisälle piiloutui Kiroileva Siili.

Piristystä toipilaalle



Esikoisen kummitäti poti viime syksynä jalkaansa. Me kiikutimme piristykseksi pienen paketin, jonka sisältö oli varsin suklainen. Korttikin lähti matkaan sekä pieni kirjanen, jossa oli kuvia tyttöjen ensimmäisestä yhteisestä kesästä.