maanantai 21. huhtikuuta 2014

Instagram-asiaa

Mulla on kestänyt blogihiljaisuutta aivan todella kauan, ja syy on tuossa ylläolevassa kuvassa. Olen aivan hurahtanut Instagramiin! Se on jotenkin niin vaivaton ja nopea ja helppo, ja sieltä tulee palautetta päivässä saman verran mitä blogissa tai Facebookissa yhteensä kuukaudessa.
Jos blogissa saa vuodessa tusina kommenttia, niin hyvä. Jos Instagramissa saa tusina sydäntä päivässä, se on vähän. Sieltä saattaa hyvinkin tulla 30-40 sydäntä päivässä. Tää on miulle aivan uutta...
Tietysti palaute innostaa lataamaan sinne lisää kuvia.
Olen myös jotenkin oppinut jo suunnistamaan siellä eli osaan etsiä itselle mieluisia kuvia ja olen vähän jyvällä siitä, miten homma toimii ja miten saada uusia seuraajia (pääsiäisen saldo 6 uutta seuraajaa, mihin olen todella tyytyväinen!). Täytyy itse tietysti olla todella aktiivinen eli tykätä toisten kuvista ja ladata omia kuvia minkä kerkiää.
Olen nyt ollut siellä seitsemän viikkoa ja ladannut tuona aikana sinne lähemmäs 100 kuvaa. Ensimmäisiä kuvia ei huomaa kukaan, tai no ei mulla ainakaan huomannut, mutta kunhan osaa hashtagata ne oikein, ja käy itse tykkäämässä toisten kuvista aktiivisesti, niin saa niitä seuraajiakin.
Instagram ehdottaa automaattisesti kaikkia Facebookissa olevia kavereita sielläkin seuraajaksi. Ainakin omat FB-kaverini ovat Instassa melko laiskoja, mutta eipä tuo minua haittaa. Toisaalta olen huomannut, että pari, kolme kaveria, joista ei Facebookissa juuri kuulu, ovat jo käyneet Instassa tykkäämässä kuvista, mikä on tietty huisin kivaa.
Kai tää Insta vaan joillekin sopii ja toisille ei. Mutta kokeilkaa nyt ihmeessä, jos teissä asuu edes pieni valokuvaaja siellä sisällä jossain :)
En ole hautaamassa tätä blogia kokonaan, mutta olen kyllä kuvineni jatkossa hyvin vahvasti tuolla Instagramin puolella. Ketä kiinnostaa, niin saapi tulla seuraamaan. Minut löytää sieltä nimellä Maajolee.
Kuvat ovat pääsääntöisesti kotona tai päiväreissuilta napattuja. Meiksin kuvista suosittuja ovat olleet esim. #shelties, #sylvanianfamilies, #flowers, #londonmemories, #kidsstuff, #moomins.
Jos Instagram ei ole tuttu, niin kannattaa ainakin yrittää päästä siitä vähän jyvälle. Mulla on vielä 7 viikon jälkeen sellainen tunne, että olen ihan alussa vasta, mutta oikein innolla ootan tulevaa:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti