maanantai 31. joulukuuta 2012

Koneongelmia

Tässäpä vuoden viimeinen päivitys, vieläpä kuvaton sellainen.
Kuvia olisi vaikka miten, mutta nettiyhteys on niin pätkivä, ettei kuvien lataamisesta tule mitään, vaikka ne pienentäisi ensin.
Meillä kävi ennen joulunpyhiä puhelinfirman mies tutkimassa ongelmaa. Hän sen ongelman löysikin, mutta ei voinut tehdä asialle mitään byrokratian vuoksi. Miehen edustama firma ei nääs omista infastruktuuria piuhoineen päivineen, vaan ne omistaa Sonera, joka myös tekee päätöksen siitä, kuka ongelman korjaa.
Soneran toimintatavat ja ripeyden tuntien homma vähän kestää. Meillä on netti ollut pätkivä jo kohta parisen viikkoa. Yksi sivu avautuu minuutista kahteen, eikä puhettakaan, että esim sähköpostiin laittelisi turhia kuvia tai availisi joitain posteja, joissa joku on erehtynyt laittamaan kuvan tai kaksi.
Jos koneella on 15 minuuttia, menee yhteys tuona aikana poikki 2-3 kertaa. Yksi katkos kestää noin 2-3 minuuttia.
Odotamme Soneran viisaita päätöksiä, eli siis päätöstä siitä, kumpi yhtiö lähettää miehensä korjaamaan sen pienen vian, jonka se ensimmäisenä täällä käynyt mies olisi jo voinut ensikäynnillä korjata, jos ei olisi tarvinnut lupaa toimenpiteeseen Soneralta.
No, tästä voisi jatkaa vaikka miten, mutta lopetanpa tähän.
Harmittaa tietysti, kun en saanut edes joulupäivityksiä tehtyä. Saa nähdä, koska netti taas pelaa. Sitten voisi harkita taas niitä kuvallisia postauksiakin.
Tänä iltana meillä lähdetään katsomaan alkuillan raketteja Kuusankoskelle, missä on ihan kunnon ilotulitus, vaikkakin jo 4tuntia ennen h-hetkeä.
Ilotulituksen jälkeen palataan kotiin syömään uudenvuoden herkkuja, jotka meillä ovat aika taviksia eli nakkeja, anopin perunasalaattia, juustonaksuja, sipsejä ja porkkanoita dippeineen sekä lapsille limua ja aikuisille kuoharia.
Hyvää Uutta Vuotta 2013!

maanantai 17. joulukuuta 2012

Vitriinin odottelua

Meille on tulossa joko ennen joulua tai hieman joulun jälkeen tällainen vitriini olohuoneeseen. Sali-vitriini on Hobby Hallin löytöjä, heräteostos pahimmasta päästä. Olin sivuilla katselemassa joululahjoja. No, joululahjoja en tilannut yhtään, mutta pistin tilaukseen tämän vitriinin.
Onhan meillä tälle toki huutava tarve, sillä nykyinen vitriinimme on tästä puolet kapeampi, Ikean lasitorni.
 Olen jo luvannut sen miehelle piharakennukseen, jossa hänellä on oma harrastustilansa. Ei tule lasikaappia yhtään ikävä, koska se on niin kovin pieni. Onhan se tietysti ilmava, kun siinä on hyllytkin lasia.
Meillä on tällä hetkellä astiastoja ripoteltu kolmeen paikkaan; keittiöön, olohuoneen kapeaan vitriiniin sekä työhuoneessani olevaan kaappiin. Vihdoin saadaan kaikki astiastot saman oven taakse.
Mitenhän malttaa odottaa!