maanantai 12. marraskuuta 2012

Vielä kerran Halloween

Huomasin tänään, että kameraan oli jäänyt Halloween-kuva meidän ensimmäisestä kurpitsalyhdystä ikinä.
Ostin tällaisen aika pienen kurpitsan Prismasta. Tässä oli valmiina mustat tarrat, täsmälleen silmien ja suun mallliset.
Kurpitsan koverrus oli yllättävän helppoa, joskin vasta jälkikäteen keksin kikan tuon "hatun" tekemiseen. Sitä ei olisi kannattanut leikata tasaiseksi, vaan siihen olisi pitänyt tehdä silmiä myötäilevät viillot. Nyt jännitin, että tuleeko hattu silmille...  No, ensi vuonna on sitten viisaampi. Voisin jopa harkita isompaa kurpitsaa.

torstai 8. marraskuuta 2012

Menorcalle menossa


Olen jo pitkään miettinyt meidän nelihenkiselle perheelle jotain kivaa lomakohdetta. Pariisi on ollut suunnitelmissa ykkösenä, mutta lopulta ajatus kariutui siihen, että suurkaupunki on suurkaupunki, ja seurueen pienimmät ovat matkan aikaan vasta 4- ja 6-vuotiaita. Joten päädyttiin Välimerelle. Menorcalle.


Tai eihän me sinne vielä olla menossa, ensi syksynä vasta. Mutta loma on varattu jo. Matka on edes hitusen lähempänä, kun siitä on tehty oikea varaus, eikä se ole vain puheissa.


Menorca on pieni Espanjalle kuuluva saari Mallorcan ja Ibizan naapurissa. Etäisyyttä on kuitenkin sen verran, että koko loma vietetään Menorcalla, eikä lähdetä naapurisaarille haahuilemaan.


Meidän lomakylä on nimeltään Cala`n Bosch. Tämä kuva lienee kuitenkin saaren pääkaupungista Mahonista. Sinne olisi päiväretki suunnitteilla.
kuvat: Finnmatkat

maanantai 5. marraskuuta 2012

Suolaisen kaipuu

Mulle iski aivan kamala suolaisen kaipuu. Varmaan johtuu siitä, että leivoin tänään mokkapaloja, minkä jälkeen heti muistin, miksi edellisestä leivontakerrasta on vierähtänyt tovi... Sama kuin kauhoisi sokeria lusikalla suuhun - kukahan nekin mokkapalat syö. Onneksi mies keksi, että niistä tulee vähän siedettävämpiä, kun niiden kanssa tarjoaa jäätelöä.
Kyllä suolaiset vaan on enempi mun juttu! Eikä tarvi edes leipoa, latoo vaan leivän päälle yhtä sun toista.

Olkoonkin, että nämä napostelupalat on äitini luona kuvattu (ja syöty). Vanhoja kuvia arkistosta. Toinen syy päivitykseen on se, että havaitsin päivitysteni määrän olevan hälyttävässä laskussa. Viime kuussa vain kaksi päivitystä, käks. On siis keksittävä vaikka tikusta asiaa.

Silliä ja mustaa leipää - onko parempaa! 

Nää on helppoja tehdä ja vielä helpompia napostella:D Puolisuolaisia tosin, kiitos tuon viinirypäleen.

Syysloman hankintoja

Mulla on tänään viimeinen syyslomapäivä ja se on hyvä se. Huomenna takaisin töihin, eli eipä ole aikaa enää haahuilla pitkin päivää ostareilla rahoja tuhlaamassa. Nyt kukkaronnyörit kiinni!
Mutta ensin esittelen parit löydöt.
Tässä ensimmäisenä uusin arkilaukkuni / iltalaukkuni. Meillä oli firman kaamosbileet lauantaina. Sinne tarvitsin asuun sopivan iltalaukun. Sellaista ei löytynyt. Joten oli ostettava laukku, joka sopii myös päiväkäyttön. Tämä löytyi Espritin myymälästä. Vähän pienempi, kuin laukut, joihin olen tottunut, mutta saa nyt kelvata. Tykkään tosi paljon. Tosin yhä haaveilen Michael Korsin mustasta Hamilton-laukusta. Mulle se hinta, 325 euroa, vaan tuntuu kovin hurjalta! Silti aina pitää käydä hypistelemässä sitä laukkua Stockalla, kun sinne eksyn.

Tässä mun toiset talvipopot. Ne ensimmäiset oli K-kengästä, nämä ovat Citymarketista. Alennuksessa. Mulla on ollut tällaisia ennenkin ja on varmaan tämän jälkeenkin. 

Viisivuotiaan joulujuhlakengät. Sai valita värikkäistä kengistä, mutta halusi mustat lakerikengät. Nämä ovat tytön kolmannet lakerikengät. Saa nähdä, kauanko kokoja riittää!

Kolmivuotias sai myös valita kenkänsä, ja häneen tehosi Judy Garland -henkinen kenkäpari:) Äiti taitaa valita lapselle joulukekkereihin vaatteksi jotain hieman hillitympää, esim. Creamien valikoimista harmahtavaa. Jos tyttö saisi stailata asunsakin itse, tallustelisi joulujuhlaan sateenkaarenkirjava kolmivuotias;)