maanantai 9. heinäkuuta 2012

Aina sama juttu!

Ensin pionit kukkivat, sitten parin päivän päästä tulee sade. Niin tälläkin kertaa. Osa pioneista on jo terälehtensä pudottanut, mutta muutamat vielä kukkivat komeasti.
Viime kesänä poimin muutamia maljakkoon, mutta eivät nuo oikein kestäneet.
Tästä on tullut meillä jo ihan vitsi. Kun pionit puhkeavat kukkaan, pian sen jälkeen iskee takuulla sadekuuro. Olisipa joskus kiva nauttia pionien kukinnasta vaikka pari viikkoa! Jos sitten ensi kesänä...

sunnuntai 8. heinäkuuta 2012

Kivikkokasvien kuulumiset

Istutin kolme vuotta sitten pieneen rinteeseen kivikkokasveja. 

Tuntuu, että tänä kesänä ovat oikeen päässeet vauhtiin.

Hyvin ovat levinneet.




lauantai 7. heinäkuuta 2012

Huh hellettä!

Kyllä nyt tarkenee!
Meidän 13-vuotias shelttiherra on kesäkuumalla aika töttöröö. Viime kesänä tuolta meni vastaavilla helteillä jalat alta. Luultiin jo, että sillä on joku aivokasvain, joka vaikuttaa tasapainoon, tai jotain yhtä dramaattista, koska oireet kestivät useita päiviä. Koira ei päässyt edes ylös.
Vietiin nassikka eläinlääkäriin, joka tutki, paineli ja kuunteli. Otti verikokeet ja röntgenkuvat, nukutti lisätutkimuksia varten ja teki ties mitä, kunnes totesi, että koirassa ei ole mitään vikaa, se on ihan terve. Ennen tämän lauseen kuulemista maksettiin tietysti lasku, joka oli siellä 500 euron hujakoilla.
Tänä kesänä ollaan viime vuotta viisaampia ja pidetään hellepäivinä ilmalämpöpumpun viilentäjä päällä. Tulee halvemmaksi kuin eläinlääkäri, ja onhan siitä iloa myös talon karvattomile asukkaille.
Mies ja velipoikansa parhaillaan grillaavat pihalla. Koiravanhukselle grillikekkerit ovat mieluisia, kun saa syödä niitä makkarankuoria... Siinä ikä unohtuu, kun makkarankuori lentää ilmassa. Vanhaan koiraan tulee uutta potkua - tuo jaksaa jopa tasapainotella takajaloillaan usean sekunnin ajan, kunhan vaan keikuttaa makkaraa kirsun edessä. Makkaransyönnin jälkeen täytyy tietysti etsiä viileä paikka, jossa ottaa muutaman tunnin tirsat.